r
Nosalty Logó

Csokis-kávés muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Csokis-kávés muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3085 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 773 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5438.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    3340 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 3085 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőtálban összevegyítjük a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, sót.
  2. A tojást és a kétféle cukrot, vaníliás cukrot (vagy aromát) habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejet, elkeverjük, majd az olajjal is simára keverjük.
  4. A tojásos, cukros, tejes masszát a liszthez öntjük, hozzáadjuk a forró kávét is, és magas fokozaton 2 percig keverjük. Így a kezdetben híg masszánk jól besűrűsödik.
  5. Az apróra vágott csokit is hozzákeverjük a masszához.
  6. Papírral bélelt muffinsütőbe kanalazzuk a tésztát, majd készre sütjük.
  7. 16 db muffin lesz a tésztából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13379
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 10.

Ajánló

Könnyű, finom krém vagy tejszínhab illik hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütni szerettem volna valami finomat, puhát, egyszerűt, gyorsat, krémeset... Angol nyelvű oldalakon nézelődtem, és itt bukkantam a recept eredetijére (Canihavethis, Gluten-Free Chocolate Cake (Cupacake) néven). Némi változtatást ejtettem rajta, és a saját sütési gyakorlatomnak megfelelően készítettem el a sütit. A csokit kifelejtettem a tésztájából, ezért került a tetejére. :-D Illetve a gyerekeim oda és vissza vannak a tetejükön krémes amerikai típusú muffinokért, ezért került vaníliás krém is rá. (Vaníliás puding 4 dl tejben megfőzve, 10 dkg vajjal kikeverve.) Az utóbbi idők legpuhább gluténmentes sütije keveredett ki ebből a receptből! A tészta puha, kissé ragacsos, brownie jellegű. Hasonlóan kávés receptem volt régről finomlisztre - azt nagyon szerettem -, így nagyon örülök ennek a sütinek! Az én muffinjaim közelse olyan "jólnevelten" simák, mint az eredeti oldal fotóján, hanem "rusztikusan" ;) szabdaltak, szétnyíltak, megnőttek - ezért is klassz a tetején a krém -, nagyon konszolidáltakká váltak vele! :) Kávé: 2,5 dl kávé elég durva lenne a tésztába, bár a híg amerikai fajtából lehet nem. Én erős presszókávét főzök, ezért hígítottam a 1,5 dl-nyi kávét tejjel! Nekünk a 25 dkg-nyi fehér cukor elég volt a tésztába, kellemes, kávés, nem túl édes így a tészta. Szerintem érdemes kevesebb cukorral elkészíteni, majd a kész masszát - mielőtt a formákba kanalaznánk -, megkóstolni, ha nem elég édes, porcukorral édesíthető még ekkor! Lisztből a süteményliszt vagy sütéshez, főzéshez való lisztből bármelyik jó hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...