r
Nosalty Logó

Csokis gesztenyetorta Szilvustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis gesztenyetorta Szilvustól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 6870 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    424.9 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7351.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    2026 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    1942 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.9 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3553 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2007 micro
Összesen 6870 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta tésztájához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A száraz hozzávalókat, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd apránként laza mozdulatokkal tojásokhoz adjuk.
  3. Ha kész, rögtön a kivajazott, lisztezett formába tesszük.
  4. A gesztenyés krémhez pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
  5. Belekeverjük a gesztenyemasszát, a kakaóport és rumot. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
  6. A csokis krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a cukrot és a pudingot. Ha túl kemény lenne a krém, tehetünk hozzá egy pici tejet, hogy kenhetőbb legyen.
  7. A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.
  8. Az alsó lapot megkenjük a gesztenyés krémmel. A középső lap alsó felét megkenjük a csokis krémmel, és ráfordítjuk az alsóra, így két krém lesz egymáson. Majd ugyanígy a középső felső felét gesztenyés krémmel kenjük meg, a harmadik lap alsó felét pedig a csokissal, és ezt ráfordítjuk a középsőre.
  9. Az egészet bevonjuk a maradék csokis krémmel.
  10. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, eloszlatjuk a torta tetején.
  11. A félretett gesztenyés krémet habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk körbe és középre.
  12. Végül a marcipánokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 59929
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leendő Anyósomnak készült.:)

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...