Csokis gesztenyetorta Szilvustól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
5g porcukor18 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A gesztenyés krémhez
-
25g tej14 kcal
-
14 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
2 kcal
-
3g rum6 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
3g porcukor11 kcal
A csokis krémhez
-
29 kcal
-
58g habtejszín170 kcal
-
2g cukor6 kcal
A díszítéshez
-
8g tortabevonó46 kcal
-
8g marcipán39 kcal
Összesen
573
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
56g porcukor217 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A gesztenyés krémhez
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
23 kcal
-
30g rum69 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
35g porcukor135 kcal
A csokis krémhez
-
343 kcal
-
700g habtejszín2044 kcal
-
20g cukor77 kcal
A díszítéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
6870
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
17.6g tojás22 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
2.2g porcukor9 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A gesztenyés krémhez
-
12g tej7 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
10g gesztenyemassza18 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.2g rum3 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
A csokis krémhez
-
3.6g csokoládés pudingpor14 kcal
-
28g habtejszín82 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
A díszítéshez
-
4g tortabevonó22 kcal
-
4g marcipán19 kcal
Összesen
275
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
573
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 424.9 g
-
Telített zsírsav 196 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 2255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7351.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 2026 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 2837 mg
-
Nátrium 1942 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 632.9 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 810.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 479 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 1288 mg
-
Retinol - A vitamin: 3553 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1200 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2007 micro
Összesen
6870
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 ek porcukor
-
1 csomag sütőpor
A gesztenyés krémhez
-
3 dl tej
-
4 ek cukor
-
250 g gesztenyemassza
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
30 ml rum
-
12 dkg margarin
-
5 ek porcukor
A csokis krémhez
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
700 ml habtejszín
-
2 ek cukor
A díszítéshez
-
100 g tortabevonó
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta tésztájához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- A száraz hozzávalókat, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd apránként laza mozdulatokkal tojásokhoz adjuk.
- Ha kész, rögtön a kivajazott, lisztezett formába tesszük.
- A gesztenyés krémhez pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
- Belekeverjük a gesztenyemasszát, a kakaóport és rumot. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
- A csokis krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a cukrot és a pudingot. Ha túl kemény lenne a krém, tehetünk hozzá egy pici tejet, hogy kenhetőbb legyen.
- A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.
- Az alsó lapot megkenjük a gesztenyés krémmel. A középső lap alsó felét megkenjük a csokis krémmel, és ráfordítjuk az alsóra, így két krém lesz egymáson. Majd ugyanígy a középső felső felét gesztenyés krémmel kenjük meg, a harmadik lap alsó felét pedig a csokissal, és ezt ráfordítjuk a középsőre.
- Az egészet bevonjuk a maradék csokis krémmel.
- Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, eloszlatjuk a torta tetején.
- A félretett gesztenyés krémet habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk körbe és középre.
- Végül a marcipánokkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 263
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 94
- Össznézettség: 59929
- Feltöltés dátuma: 2012. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Leendő Anyósomnak készült.:)