r
Nosalty Logó

Csokis-fahéjas-áfonyás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokis-fahéjas-áfonyás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1018 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1018 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2895.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 4066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a tejjel és 1 tk cukoral.
  2. Kenyérsütőgépben (vagy amid van, keverőgép, a kezed) összekeverjük, dagasztjuk. Fél órát kelesztjük.
  3. Nyújtódeszkára tesszük, és négyfelé vágjuk.
  4. Mindegyiket kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 1 kisujjnyi vastagságúra, és megszórjuk tetszés szerinti töltelékkel. (Én pl fahéjas cukor + áfonya, valamint étcsoki + kandírozott narancshéj lapokat készítettem, amiket ezután feltekertem, és négy szálból összefontam. Ez a mennyiség 2 reform kenyérforma megtöltéséhez elegendő.)
  5. Megkenjük tojásfehérjével, majd 20-30 percig letakarva, a sütöben kelesztjük szűk 50 fokon.
  6. Majd feltekerjük a sütőt 160 fokra (légkeverés + alul sütés) szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5801
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Ajánló

Reggelire, uzsonnára, vacsorára, akár egy finom házilekvárral vagy vajjal kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-fahéjas-áfonyás kalács
Évi néni 1830 recept

Már régen szerettem volna kelt tésztát készíteni, mert akkor is sikeres voltam vele, amikor szinte még alig tudtam főzni. A kétkezi kidolgozás nagyon jó, és nem nehéz. Mi már csak kényelemből adjuk ezt a feladatot a gépnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...