r
Nosalty Logó

Csokis-eperkrémes rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NdeeDeville
Csokis-eperkrémes rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    227.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1898.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.9 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 4085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához tegyük egy robotgép keverőtáljába a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el habosra keverni magas fordulaton. 3 percig keverjük, amíg jól megdagad és felhabosodik. Keverés közben adjuk hozzá a vanília-aromát és kanalanként a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd adjuk a tojásos keverékhez apránként adagolva.
  2. Egy sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd szedjük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 10 percig hőlégkeveréssel. A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra, húzzuk le a forró tészta aljáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával. Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel, és hagyjuk így, amíg a krém elkészül.
  3. A krémhez az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fél centis kockákra, néhány apróbb szemet tegyünk félre a díszítéshez. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével, és tegyük bele a citrom héját. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a mascarponekrém alá. Vegyünk ki belőle valamennyit, tegyük félre, ezzel kenjük majd be a rolád külső részét. A maradék krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd keverjük össze.
  4. Csavarjuk ki a tésztát, majd osszuk el rajta az epres krémet, és óvatosan tekerjük fel. A félretett fehér krémmel vonjuk be a külsejét is. Olvasszunk csokoládét némi olajjal, és csorgassuk végig a rolád tetejét. A félretett epreket felezzük el, és a hegyüket mártsuk az olvadt csokiba, és fapálca segítségével csokival pöttyözzük be, mintha katica lenne. Díszítéshez használhatunk néhány citromfűlevelet is. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, kb. 2 óra múlva már jól szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 43x35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1341
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-eperkrémes rolád
NdeeDeville 22 recept

Egy régi újságból kifotózott receptet kaptam anyumtól, ezen hajtottam végre apróbb módosításokat. Az eredmény egy nagyon finom epres rolád.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...