Csokis-eperkrémes rolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NdeeDeville
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
16g porcukor60 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
6 kcal
-
2g víz0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
44g eper13 kcal
-
38g mascarpone152 kcal
-
78 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
5 kcal
A díszítéshez
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
9 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
512
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
46 kcal
-
16g víz0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
350g eper105 kcal
-
300g mascarpone1212 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A díszítéshez
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
71 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
4085
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
13.5g tojás17 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
21.5g eper6 kcal
-
18.4g mascarpone74 kcal
-
15.4g növényi habtejszín39 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
9.2g porcukor36 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
A díszítéshez
-
3.1g étcsokoládé17 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
250
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
512
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 227.3 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 729 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1898.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 822 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 451.9 g
-
Cukor 336 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 496.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1104 micro
Összesen
4085
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
125 g porcukor
-
100 g finomliszt
-
20 g cukrozatlan kakaópor
-
2 evőkanál víz
-
1 teáskanál vaníliaaroma
A krémhez
-
30 dkg mascarpone
-
2.5 dl növényi habtejszín
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
5 dkg étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
-
citromfű ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A piskótához tegyük egy robotgép keverőtáljába a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el habosra keverni magas fordulaton. 3 percig keverjük, amíg jól megdagad és felhabosodik. Keverés közben adjuk hozzá a vanília-aromát és kanalanként a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd adjuk a tojásos keverékhez apránként adagolva.
- Egy sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd szedjük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 10 percig hőlégkeveréssel. A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra, húzzuk le a forró tészta aljáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával. Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel, és hagyjuk így, amíg a krém elkészül.
- A krémhez az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fél centis kockákra, néhány apróbb szemet tegyünk félre a díszítéshez. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével, és tegyük bele a citrom héját. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a mascarponekrém alá. Vegyünk ki belőle valamennyit, tegyük félre, ezzel kenjük majd be a rolád külső részét. A maradék krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd keverjük össze.
- Csavarjuk ki a tésztát, majd osszuk el rajta az epres krémet, és óvatosan tekerjük fel. A félretett fehér krémmel vonjuk be a külsejét is. Olvasszunk csokoládét némi olajjal, és csorgassuk végig a rolád tetejét. A félretett epreket felezzük el, és a hegyüket mártsuk az olvadt csokiba, és fapálca segítségével csokival pöttyözzük be, mintha katica lenne. Díszítéshez használhatunk néhány citromfűlevelet is. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, kb. 2 óra múlva már jól szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 43x35
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1341
- Feltöltés dátuma: 2020. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NdeeDeville
22 recept
Egy régi újságból kifotózott receptet kaptam anyumtól, ezen hajtottam végre apróbb módosításokat. Az eredmény egy nagyon finom epres rolád.