r
Nosalty Logó

Csokis-citromos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikolett
Csokis-citromos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A citromos krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A citromos krémhez

A csokimázhoz

Összesen 18013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A citromos krémhez

A csokimázhoz

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 1501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    206.6 g

Zsír

  • Összesen
    908.7 g
  • Telített zsírsav
    248 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    394 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    212 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13809.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    465 mg
  • Kálcium
    4207 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    696 mg
  • Foszfor
    4526 mg
  • Nátrium
    3842 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2246.3 g
  • Cukor
    1196 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    723 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5987 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    4658 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 18013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokis krémhez

A citromos krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a szódabikarbónát szárazon elkeverjük, majd a zsírral elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és a tejet (előbb 2 dl, majd ha szükséges a többit is, a liszt minőségétől függ) és a mézet. A tészta állaga finom selymes tapintású kell, hogy legyen.
  3. Az összedolgozott masszát hat egyenlő részre osztjuk, és a tepsi hátlapján nyújtjuk el, melyet vékonyan leolajoztunk, és halványan megszórtunk liszttel. Előmelegített sütőben 3-5 percig sütjük.
  4. A kisült lap alá nyúlunk hosszúpengéjű késsel, és fellazítjuk a tésztát a tepsiről, majd előkészített papírra csúsztatjuk, rá egy másik papírt, és lenyomtatjuk (mindet egymás tetejére rakva, papírokkal közötte), a nyomtatás szükséges, hogy a lapok ne görbüljenek, ne púposodjanak fel a közepén, mivel nagy a felület.
  5. A lisztet és az étkezési keményítőt elkeverjük kevés tejjel (mint a pudingnál). A többi tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot felforraljuk, beletesszük a csokit, majd belekeverjük az elkevert lisztes masszát, készre főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a margarint. A citromos krémnél is ez az eljárás, csak a citrom levét és reszelt héját legutoljára mixeljük bele a krémbe.
  6. Az összeállításnál kezdjük a csokis krémmel, majd citromos, csokis, citromos, csokis, és ráemeljük, vagy csúsztassuk a legfelső lapot.
  7. Lenyomatjuk, hogy szép sima legyen a felülete, majd csokimázzal vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15152
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 15.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe, mert kiadós és nagyon finom:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikolett 17 recept

Mostanában sokat kutakodok az interneten új sütemények után, az egyik süteményes oldalon rátaláltam erre a receptre, nem gondoltam volna, hogy ennyire kiadós és kapós lesz :). Anyukám mondta, hogy mi lenne, ha új sütivel rukkolnánk elő húsvétra! Mikor olvastam az összetevőket, hát eléggé soknak tűnt, mikor megcsináltam, és felszeleteltem, akkor egy nagyon szép és mutatós süteményt kaptam, és nem utolsó sorban nagyon finom is!

Hozzávalók

A tésztához

A csokis krémhez

A citromos krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...