r
Nosalty Logó

Csokis-barackos kalácsfelfújt kifliből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Csokis-barackos kalácsfelfújt kifliből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 3196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felkockázzuk, ha kiflimaradék van, azt felkarikázzuk.
  2. A tejet a tejszínnel felforraljuk, a tojásokat a cukorral, és a vanília kivonattal fehéredésig keverjük.
  3. Egy nem túl nagy jénai sütőtálat kikenünk vajjal.
  4. A forró, tejszínes tejet folyamatos keverés mellett a tojáshoz kavarjuk.
  5. A kalács/kiflidarabokat beáztatjuk a tojásos-tejes keverékbe.
  6. A massza felével kibélelünk egy nem túl nagy jénai tálat, fél/negyed őszibarack befőtt darabokkal, mazsolával és csokicseppekkel megszórjuk.
  7. A maradék ázott kaláccsal befedjük, és a tetejére szórunk még csokit.
  8. Kb. 25 perc alatt 160 fokon készre sütjük. Akkor jó, ha nem szárad ki nagyon sülés közben, hanem kicsit leves és puha marad.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1830
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Ajánló

Nyílt egy pékség nem messze tőlünk, ahol olyan, de olyan vajas kifli van... ami a kaláccsal vetekszik! Különben sem szeretek ételt kidobni, ezt a kiflit meg még szárazon is kár volna elkótyavetyélni! Így ezúttal a kalácsfelfújt  ilyen kifliből készült  (mert különben mákos gubaként végzi legtöbbször :)) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-barackos kalácsfelfújt kifliből
Tomatotree 262 recept

Kalácsot nem sűrűn veszek, és nem is gyakran sütök, de a maradék újrahasznosítására már többféle kalácspuding, kalácsfelfújt receptet is kipróbáltam. A lehetőségeknek csak a végtelen szab határt, meg a fantáziánk, és a készleteink. Dúsíthatjuk diófélével, lekvárral, friss vagy aszalt gyümölccsel, bármivel, amit csak találunk otthon. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...