Csokis-barackos kalácsfelfújt kifliből
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
75g kalács275 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
75g tej42 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6g mazsola16 kcal
-
63g barackbefőtt34 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
Összesen
799
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
300g kalács1101 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
250g barackbefőtt135 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
3196
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
20.8g kalács76 kcal
-
11.4g tojás14 kcal
-
20.8g tej12 kcal
-
13.9g habtejszín40 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.5g mazsola5 kcal
-
17.3g barackbefőtt9 kcal
-
6.9g csokoládé38 kcal
Összesen
221
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 857.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.9 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 130.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
799
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 147.8 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 860 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3431.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 901 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 947 mg
-
Nátrium 1152 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.6 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 520.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 560 mg
-
Retinol - A vitamin: 795 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 595 micro
-
β-crypt 201 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1022 micro
Összesen
3196
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
3 dl tej
-
200 ml habtejszín
-
10 dkg cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 marék mazsola
Elkészítés
- A kalácsot felkockázzuk, ha kiflimaradék van, azt felkarikázzuk.
- A tejet a tejszínnel felforraljuk, a tojásokat a cukorral, és a vanília kivonattal fehéredésig keverjük.
- Egy nem túl nagy jénai sütőtálat kikenünk vajjal.
- A forró, tejszínes tejet folyamatos keverés mellett a tojáshoz kavarjuk.
- A kalács/kiflidarabokat beáztatjuk a tojásos-tejes keverékbe.
- A massza felével kibélelünk egy nem túl nagy jénai tálat, fél/negyed őszibarack befőtt darabokkal, mazsolával és csokicseppekkel megszórjuk.
- A maradék ázott kaláccsal befedjük, és a tetejére szórunk még csokit.
- Kb. 25 perc alatt 160 fokon készre sütjük. Akkor jó, ha nem szárad ki nagyon sülés közben, hanem kicsit leves és puha marad.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1830
- Feltöltés dátuma: 2013. május 18.
Ajánló
Nyílt egy pékség nem messze tőlünk, ahol olyan, de olyan vajas kifli van... ami a kaláccsal vetekszik! Különben sem szeretek ételt kidobni, ezt a kiflit meg még szárazon is kár volna elkótyavetyélni! Így ezúttal a kalácsfelfújt ilyen kifliből készült (mert különben mákos gubaként végzi legtöbbször :))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Tomatotree
262 recept
Kalácsot nem sűrűn veszek, és nem is gyakran sütök, de a maradék újrahasznosítására már többféle kalácspuding, kalácsfelfújt receptet is kipróbáltam. A lehetőségeknek csak a végtelen szab határt, meg a fantáziánk, és a készleteink. Dúsíthatjuk diófélével, lekvárral, friss vagy aszalt gyümölccsel, bármivel, amit csak találunk otthon.