r
Nosalty Logó

Csoki-puncstorta ballagásra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csoki-puncstorta ballagásra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az alsó piskótához

A felső piskótához

​A csokis krémhez

A puncsos krémhez

A vajkrémhez

Összesen 1740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az alsó piskótához

A felső piskótához

​A csokis krémhez

A puncsos krémhez

A vajkrémhez

Összesen 20893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az alsó piskótához

A felső piskótához

​A csokis krémhez

A puncsos krémhez

A vajkrémhez

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.1 g

Zsír

  • Összesen
    945.3 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    421 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    266 g
  • Koleszterin
    3257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12974.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    560 mg
  • Kálcium
    3148 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    4840 mg
  • Nátrium
    3743 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2870.2 g
  • Cukor
    2171 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    147 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    728 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    2737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7154 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    4627 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4590 micro
Összesen 20893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Az alsó piskótához

A felső piskótához

​A csokis krémhez

A puncsos krémhez

A vajkrémhez

Elkészítés

Az alsó piskótához

  1. Alsó torta:
  2. Atojásokfehérjétfölverjükasóvalkeményhabbá,hozzáadagoljukacukrot,sárgáját,azolajat, sütőport. Addigkeverjük, mígasárgájaésazolajteljesenelkeveredik.
  3. Végülkanállalóvatosan beleforgatjukalisztet.
  4. Kivajazottlisztezetttepsibeöntjük. Sütésimód:alul-felülsütésen175 fok.
  5. Csokis krém:
  6. 6 dltejben6kanállisztetsűrűrefőzünk,méglangyosanhozzákeverünk2táblaéttortabevonót. Mikorteljesenkihűlt 25 dkgmargarint 20 dkgporcukorralhabosraverünk,ésacsokiskrémhezadjuk.
  7. Kettévágjukapiskótát,megtöltjük akrémmel, kivéveakülsejét.
  8. Felsőtorta:
  9. Atojásokfehérjétasóvalkeményhabbáverjük, hozzáadagoljukasárgáját,acukrot, azolajat, asütőport.Addigkeverjük, mígasárgájaésazolajteljesenelkeveredik,végül óvatosanbeleforgatjukalisztet.
  10. Kivajazottlisztezetttepsibeöntjük. Sütésimód:alul-felül sütésen175fok.
  11. Puncskrém:
  12. 3 dltejben1 cs puncsízűpudingotmegfőzünk,mikorkihűlt,25 dkg margarint20 dkgporcukorralkihabosítunk,ésapudinghozadjuk.
  13. 3felé vágjukatortát, ésmegtöltjükapudinggal.Szinténkihagyjukakülsejét.
  14. Vajkrém:
  15. Azalapanyagokbólmixerrel folyamatoskeverésselsűrűkrémetkeverünk,szükségeseténadhatóhozzáfolyadék, hogyjóllehessenkenni.Jóminőségű krémhezminimum 10perckeverésszükséges.
  16. Ezzelakrémmelmegkenjükatortákkülsejét, teljesenbeborítjuk.Ezaz adagegytortáravalómennyiség, énígyduplaadagotcsináltam.
  17. Miután mind a kéttortabevonásamegtörtént, utána2órárahűtőbe tesszük, hogydermedjenmeg avajkrémrajta.
  18. Összeállítás, díszítés:
  19. Ezutánbeborítjukfondanttalkülön-különakéttortát. (Összerakásnálnem használtamazemeleteknéltartókákat,mielőttrátettemvolnaafölsőszintet, azalsótmegkentemtojásfehérjével.)
  20. Ráhelyezzükadíszeket, ésegyéjszakáthűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7748
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztlányom ballagására készítettem ezt a tortát.

Hozzávalók

Az alsó piskótához

A felső piskótához

​A csokis krémhez

A puncsos krémhez

A vajkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...