Csőben sült spárga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
A spárgához
-
125g zöldspárga18 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
25g crème fraîche89 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
35 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
18g ementáli sajt69 kcal
A palacsintához
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
100g tej56 kcal
-
53 kcal
Összesen
672
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
A spárgához
-
500g zöldspárga70 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
100g crème fraîche357 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
70g ementáli sajt275 kcal
A palacsintához
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
400g tej224 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
2680
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
A spárgához
-
31.9g zöldspárga4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
6.4g crème fraîche23 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
9 kcal
-
8.7g bacon34 kcal
-
4.5g ementáli sajt18 kcal
A palacsintához
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
25.6g tej14 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
Összesen
171
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1081.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 381 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 693 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1065 micro
Összesen
672
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 90.2 g
Zsír
-
Összesen 182 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 688 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4326.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1289 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 1196 mg
-
Nátrium 1524 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 534 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 695 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 520 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 462 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 2774 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4259 micro
Összesen
2680
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
A spárgához
-
50 dkg zöldspárga
-
só ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
fekete bors ízlés szerint
-
100 g crème fraîche
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 ek napraforgó olaj
A palacsintához
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
150 g finomliszt
-
400 ml tej
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A spárgához
- Megmossuk, meghámozzuk a spárgát, a fás végeket levághatjuk. Mivel a zöld spárga zsengébb, mint a fehér, nem kell teljesen lehámozni.
- Enyhén cukrozott, sós vízben kb. 6 percig főzzük, lecsöpögtetjük a főzővizet, tegyük félre, arra még szükség lesz.
- Olvasszunk vajat egy lábosban, és a liszttel pirítsuk. Öntsük fel 300 ml-nyivel a spárga főzőlevéből, és forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal, citromhéjjal, adjuk hozzá a crème fraîche-t és a petrezselymet. A mártás felét terítsük el egy sütőtálban.
- Minden palacsintára rakjunk egy szelet sonkát, arra néhány szál spárgát, a palacsintát csavarjuk fel. A megtöltött palacsintákat fektessük a sütőtálba, öntsük rá a maradék mártást, a tetejét szórjuk meg sajttal.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16710
- Feltöltés dátuma: 2011. április 26.
Ajánló
Mivel a spárga csak április, május, június hónapokban szezonális, nem mindig tudunk hozzájutni a zöld friss változatához, ilyenkor halványított fehér spárgát is használhatunk, ezt azonban felhasználás előtt 8-9 percig elő kell főzni. Tavasszal, ebédre vagy vacsorára, fő- vagy előételnek. Könnyű bor illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Húsvét vasárnap ebédre készült, mindenkinek nagyon ízlett. Azonban megfelel egy könnyebb nyári vacsorának is, esetleg vendégeknek tálalva. Ha van készen palacsintánk, pillanatok alatt össze lehet dobni.