Csőben sült húsos palacsintabatyu
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
Bolognai raguhoz
-
1 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
9 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
20g pritaminpaprika4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
Palacsintához
-
37g tojás46 kcal
-
67g tej37 kcal
-
33g szódavíz0 kcal
-
58g finomliszt212 kcal
-
12 kcal
Besamel mártáshoz
-
8g vaj60 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
30g snidling9 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
0g zsemlemorzsa1 kcal
-
42g sajt147 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
Bolognai raguhoz
-
7 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
52 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
120g pritaminpaprika26 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Palacsintához
-
220g tojás277 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g szódavíz0 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
71 kcal
Besamel mártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
-
250g sajt880 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
Bolognai raguhoz
-
0.2g pulykafelsőcomb0 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
2.5g sűrített paradicsom2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4.8g pritaminpaprika1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
Palacsintához
-
8.7g tojás11 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
7.9g szódavíz0 kcal
-
13.9g finomliszt50 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Besamel mártáshoz
-
2g vaj14 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
19.8g tej11 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7.1g snidling2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0g zsemlemorzsa0 kcal
-
9.9g sajt35 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1299.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 150.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1187 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 3068 micro
-
Lut-zea 293 micro
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.1 g
Zsír
-
Összesen 181.2 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7795.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 3099 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 1968 mg
-
Nátrium 2147 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 382.9 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 904.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2136 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 255 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 423 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 505 micro
-
Kolin: 709 mg
-
Retinol - A vitamin: 1522 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 7121 micro
-
β-crypt 500 micro
-
Likopin 18409 micro
-
Lut-zea 1758 micro
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 729 micro
-
Lut-zea 70 micro
Hozzávalók
Bolognai raguhoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 ek sűrített paradicsom
-
1 csipet bors
-
1 ek olívaolaj
Palacsintához
-
4 db tojás
-
4 dl tej
-
2 dl szódavíz
-
35 dkg finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
Besamel mártáshoz
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
0.5 l tej
-
1 csipet bors
-
1 csipet só
Elkészítés
Bolognai raguhoz
- A bolognai raguval kezdünk: A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra felkockázzuk, a fokhagymát szétzúzzuk.
- Olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst és addig pároljuk, ameddig levet nem ereszt.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a darált pritaminpaprikát, és készre főzzük. Szükség esetén egy kevés vizet öntünk alá. Amikor megfőtt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és óvatosan kevergetve még egyet rottyantunk rajta. Félretesszük hűlni.
- A palacsinta következik: A tojásokat feltörjük. Egy tálban összekeverjük az alapanyagokat, egy csipet sót teszünk bele és szódavízzel beállítjuk a megfelelő sűrűséget.
- Kisütjük a palacsintákat. Ez a mennyiség 12-15 db-ra elég.
- A kihűlt raguval egyenként megtöltjük a palacsintákat, batyut fomálunk és a hosszú snidlingszárral bekötjük a batyu száját. (1 púpozott ek ragu fér a batyuba.)
- A palacsintabatyukat az előre kivajazott és morzsázott tepsibe állítjuk egymás mellé.
- Besamel mártás: A tejet feltesszük forrni, addig apróra vágjuk a maradék snidlinget.
- A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és jól elkeverjük, ahogy a rántást szoktuk. Beleöntjük a forró tejet, csomómentesen elkeverjük és felfőzzük.
- A mártást ráöntjük a tepsibe levő palacsintabatyukra. Megszórjuk snidlinggel és reszelt sajttal. Sütőben közepes lángon addig sütjük, ameddig a sajt egy kicsit pirulni kezd.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4711
- Feltöltés dátuma: 2012. július 15.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti a finomat. Egy kicsit munkaigényes, de az eredmény megéri a fáradtságot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Életem párja, akit kedves feleségemnek is nevezek, a hónap elején töltötte be a XX. életévét. Nem mondom meg, hogy hanyadikat, de a számjegyeket összeadva már túllépjük az új BTK.-ban meghatározott büntethetőség alsó korhatárát. Családban már idejében megünnepeltük e jeles napot, de néhány barátnő még kimaradt. Nagyon szeretek főzni, ezért elvállaltam az ünnepi menüt, ami az alábbi volt: Mézes - mentás hideg almaleves A la Gerzso (Zsóka néni) Köszönöm a receptet! Bolognai raguval töltött palacsintabatyu csőben sütve Házi szilvalekvárral töltött leveles tészta A levest előző nap elkészítettem, leveles tészta volt a fagyasztóban, lekvárt az elmúlt évben főztünk, tehát csak a főfogásra kellett koncentrálnom. Amit egy gyenge ujgyakorlatnak gondoltam, mivel már zsenge korom óta sütök palacsintát, a bolognai spagetti pedig a család egyik kedvence. Két dolgot viszont nem kalkuláltam be. Az egyik, hogy eleve nagyon meleg van. A sütőben a leveles tészta sül és én fölötte pedig a palacsintát sütöm a lángon. Úgy jártam, mint a nótában szereplő Vargáné asszony, akinek a káposztafőzés közben a kontya alá csapott a gőz. A másik, hogy nyeretlen kezdőként zöldhagyma zöldjével akartam a batyukat összekötni. Ez nem jött be. Eszembe jutott, hogy valahol láttam a snidlinges megoldást. Ezzel már sikerült. Köszönöm Gasztronauta az ötletet. A nehézségeket leszámítva minden jól sikerült. A főétel mellé friss kovászos uborkát kínáltunk. A gaz zöldhagymát a fehér részével együtt este felkarikáztam vékonyan és körözöttbe végezte a földi pályafutását.