r
Nosalty Logó

Csőben sült cikória

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csőben sült cikória
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4362.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    2282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    730.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1088 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1901 micro
Összesen 1485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a salátát, vágjuk ketté,és mossuk meg. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, karikákra vágjuk.
  2. Fővősós vízbebelecsavarjuk a citrom levét. Tegyük bele a salátát, és főzzük 2-3 percig. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk szűrődni.
  3. Minden cikóriadarabotegy-egy sonkaszeletbe csavarunk, és egy vajjal kikent tűzállótálba rakjuk.
  4. A mártáshoz egy lábasban olvasszuk fel a vajat, szórjuk ráa lisztet, és kavarjuk jól össze. Miközben habverővel folyamatosan keverjük, öntsük hozzáa tejetés 350 ml vizet.
  5. Felfőzzük, hozzáadjuk az instant levest, és kb. 5 percig főzzük. Hozzákeverünk 75 g sajtot, és felolvasztjuk benne. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  6. A mártást a cikóriára öntjük, megszórjuk a maradék sajttal.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 20 percig sütjük. Megszórjuk az újhagymával, és további 5 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 108
  • Össznézettség: 8847
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cikória torzsáját ki is vághatjuk, ha nem szeretjük a kesernyés ízeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...