Csőben sült burgonyás fodros tejföl alatt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgonyához
-
250g burgonya144 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
188g tészta696 kcal
-
18 kcal
A tetejére
-
94g tejföl186 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g savanyú káposzta5 kcal
Összesen
1136
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgonyához
-
1000g burgonya578 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
128g sűrített paradicsom105 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
750g tészta2783 kcal
-
71 kcal
A tetejére
-
375g tejföl743 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g savanyú káposzta19 kcal
Összesen
4544
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgonyához
-
40.1g burgonya23 kcal
-
0.6g disznózsír5 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.1g sűrített paradicsom4 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
30.1g tészta112 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A tetejére
Összesen
182
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1325.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 301.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1101 micro
-
β-crypt 187 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 697 micro
Összesen
1136
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.5 g
Zsír
-
Összesen 109.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5302.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 500 mg
-
Kálcium 754 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 704 mg
-
Foszfor 2322 mg
-
Nátrium 955 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 762.1 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 1205.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 859 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1973 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 4403 micro
-
β-crypt 746 micro
-
Likopin 36818 micro
-
Lut-zea 2789 micro
Összesen
4544
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 1478 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
A burgonyához
-
10 db burgonya
-
1 ek disznózsír
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
3 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
8 ek sűrített paradicsom
-
1 csapott ek cukor
-
75 dkg tészta
-
1 ek napraforgó olaj
A tetejére
Elkészítés
A burgonyához
- Egy fazékban feltesszük héjastul főzni a burgonyát, sós vízben (45-50 perc). Ha megfőtt, kikapcsoljuk, a vizet leöntjük róla, és hűlni hagyjuk
- Lábasban felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a hagymákat, sót, fedő alatt pároljuk, majd levesszük a tűzről.
- Rátesszük a házi őrölt pirospaprikát, elkeverjük, sót, borsot teszünk bele, majd paradicsomsűrítményt, cukrot, keverve lepirítjuk kicsit.
- Feltesszük a vizet főni a tésztának.
- A burgonyát pucoljuk, majd éles késsel felszeleteljük, és kis, apró kockákra vágjuk, és beleforgatjuk óvatosan a paradicsomos hagymába. Alágyújtunk, és az egészet óvatosan összeforgatjuk, átmelegítjük.
- A tészta vizébe olajat teszünk és sót, majd ha a víz forr, belerakjuk a tészta, kifőzzük, és ha kész, leszűrjük (6-8 perc főzés).
- Tepsibe tesszük a burgonyás paradicsomnak a felét, rárakjuk a tészta felét, erre a burgonyás paradicsom másik felét, majd a maradék tésztát. A legtetejére a tejfölt szépen elsimítjuk, végül picit sózzuk meg.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük a tejfölt, azaz összesütjük
- Savanyú káposztát kínáljunk mellé.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x8
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8958
- Feltöltés dátuma: 2011. február 26.
Ajánló
Feltétlenül kínáljunk hozzá savanyúságot, és ha tehettem volna, ittam volna hozzá egy jó pohár bort vagy inkább sört. Nem lehetett :-(. Jött az ásványvíz, de az is oltotta a szomjat.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Szeretjük a burgonyás tésztát, de hallottam az egyik nagynénémtől, hogy így készíti újabban, ezért megpróbáltam, én azonban nem kevertem össze, hanem a tepsiben rétegeztem, és tejföllel nem tálaltam, hanem leöntöttem, összesütöttem, és így kínáltam. Sikere volt, tetszett ez a változata is a családnak.:-) A vacsora maradékán vita volt.:-)