r
Nosalty Logó

Csőben sült burgonyás fodros tejföl alatt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csőben sült burgonyás fodros tejföl alatt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A tetejére

Összesen 1136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A tetejére

Összesen 4544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A tetejére

Összesen 182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1101 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 1136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5302.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    500 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    762.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    859 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1973 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    4403 micro
  • β-crypt
    746 micro
  • Likopin
    36818 micro
  • Lut-zea
    2789 micro
Összesen 4544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1478 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A tetejére

Elkészítés

A burgonyához

  1. Egy fazékban feltesszük héjastul főzni a burgonyát, sós vízben (45-50 perc). Ha megfőtt, kikapcsoljuk, a vizet leöntjük róla, és hűlni hagyjuk
  2. Lábasban felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a hagymákat, sót, fedő alatt pároljuk, majd levesszük a tűzről.
  3. Rátesszük a házi őrölt pirospaprikát, elkeverjük, sót, borsot teszünk bele, majd paradicsomsűrítményt, cukrot, keverve lepirítjuk kicsit.
  4. Feltesszük a vizet főni a tésztának.
  5. A burgonyát pucoljuk, majd éles késsel felszeleteljük, és kis, apró kockákra vágjuk, és beleforgatjuk óvatosan a paradicsomos hagymába. Alágyújtunk, és az egészet óvatosan összeforgatjuk, átmelegítjük.
  6. A tészta vizébe olajat teszünk és sót, majd ha a víz forr, belerakjuk a tészta, kifőzzük, és ha kész, leszűrjük (6-8 perc főzés).
  7. Tepsibe tesszük a burgonyás paradicsomnak a felét, rárakjuk a tészta felét, erre a burgonyás paradicsom másik felét, majd a maradék tésztát. A legtetejére a tejfölt szépen elsimítjuk, végül picit sózzuk meg.
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük a tejfölt, azaz összesütjük
  9. Savanyú káposztát kínáljunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8958
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 26.

Ajánló

Feltétlenül kínáljunk hozzá savanyúságot, és ha tehettem volna, ittam volna hozzá egy jó pohár bort vagy inkább sört. Nem lehetett :-(. Jött az ásványvíz, de az is oltotta a szomjat.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült burgonyás fodros tejföl alatt
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a burgonyás tésztát, de hallottam az egyik nagynénémtől, hogy így készíti újabban, ezért megpróbáltam, én azonban nem kevertem össze, hanem a tepsiben rétegeztem, és tejföllel nem tálaltam, hanem leöntöttem, összesütöttem, és így kínáltam. Sikere volt, tetszett ez a változata is a családnak.:-) A vacsora maradékán vita volt.:-)

Hozzávalók

A burgonyához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...