r
Nosalty Logó

Csirkezúzás-zöldséges tejszínes szósz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkezúzás-zöldséges tejszínes szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 1355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 5414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2013 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 1355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7431.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    621 mg
  • Kálcium
    1098 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    3430 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    852.8 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    2568.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8051 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2651 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    29708 micro
  • β-karotin
    72430 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2799 micro
Összesen 5414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    702 micro
  • β-karotin
    1711 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A raguhoz

  1. A lábasba olajon a fokhagymát és a vöröshagymát kevés sóval megpároljuk fedő alatt.
  2. A kicsikre vágott csirkezúzát kevés ételízesítővel és borssal fedő alatt főzzük annyi vízzel, ami épp hogy ellepi kb. 35-40 percig.
  3. Ekkor tesszük bele a felkarikázott répát, zöldséget, hasábokra vágott karalábét, a felcsíkozott kelkáposztát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a felkockázott burgonyát, felöntjük kevés vízzel, ételízesítővel és őrölt borssal ízesítve. Tovább főzzük, még kb. 15 percig, amíg megfőnek a zöldségek, kóstoljunk!
  4. Ha megfőttek a zöldségek, és a zúza is puha, ekkor öntjük bele a tejszínt, felforraljuk, összeforraljuk, és kész, tálalhatjuk.
  5. Feltesszük a vizet főni a tésztának, és sós, olajos vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és tálaljuk a szósszal.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5240
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 17.

Ajánló

Finom bor, esetleg sör. Most már itt a sok finom friss zöldségalapanyag, azzal még ízletesebbet készíthetünk belőle:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkezúzás-zöldséges tejszínes szósz
Éva-Anyóca 350 recept

A csirkezúzát tejszínes szószban képzeltem el, de nem volt itthon semmilyen ehhez szokott zöldségféle, gomba, kaliforniai paprika, bármi hasonló. Ezért megnéztem a zöldséges dobozt a hűtőben, és ezt a csomagot találtam, amit leves készítésére vettem. Gondoltam, hogy rossz nem sülhet ki belőle, zúzához illik, a tejszínnel csak nem veszik össze a sok zöldség. A burgonya, ha szét is fő belőle valamennyi, nem baj, még az is sűríti a szaftját. Így lett ez az ebéd. Már csak tésztát kutattam fel hozzá, amivel tálaltam. Ennyi a történet.:-)

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...