Csirkeszíves-csirkezúzás gersli rizses hús mintájára
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
25g csirkeszív38 kcal
-
38g csirkezúza35 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
10g pritaminpaprika2 kcal
-
7g fehérrépa4 kcal
-
2g só0 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
8g repceolaj66 kcal
-
50g gersli176 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
345
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g csirkeszív153 kcal
-
150g csirkezúza141 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
40g pritaminpaprika9 kcal
-
27g fehérrépa17 kcal
-
8g só0 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
30g repceolaj265 kcal
-
200g gersli704 kcal
-
600g víz0 kcal
Összesen
1385
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
6.9g csirkeszív11 kcal
-
10.4g csirkezúza10 kcal
-
6.3g lilahagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
12.5g paradicsom2 kcal
-
2.8g pritaminpaprika1 kcal
-
1.9g fehérrépa1 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.6g fűszerpaprika2 kcal
-
0 kcal
-
2.1g repceolaj18 kcal
-
13.9g gersli49 kcal
-
41.7g víz0 kcal
Összesen
97
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1226.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 836 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 277 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 865 micro
-
β-crypt 164 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
345
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 496 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4905 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 966 mg
-
Nátrium 3342 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1107.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 3461 micro
-
β-crypt 656 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 2078 micro
Összesen
1385
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
100 g csirkeszív
-
150 g csirkezúza
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 nagy db paradicsom
-
2 ek fűszerpaprika
Elkészítés
- A gerslit két órával főzés előtt beáztatjuk.
- A lila hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a feldarabolt zúza- és szívdarabokat, felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi, kicsit sózzuk, nem sokat, mert később is rakunk sót az ételbe *, és másfél óráig főzzük. A vizet folyamatosan pótolni kell.
- Másfél óra után a fokhagymát feldaraboljuk, és a pörköltalaphoz adjuk.
- A fűszerpaprikát az alaphoz adjuk. A paradicsomot meghámozzuk, a fehérrépával, pritaminpaprikával együtt feldaraboljuk, és a már másfél órája főzésben lévő pörköltalaphoz adjuk. Kicsit sózunk most is, de nem sokat most sem, mert a gersilnél is adunk majd sót az ételbe. *
- Fél óráig főzzük össze az eddigieket.
- A már 3 órája beáztatott árpagyöngyöt két órai főzés után adjuk hozzá a pörköltalaphoz. Megint kicsit sózunk, most sem sokat, és még egy órát összefőzzük az egészet.
- * : a 3. fázisban való sózás összeérleli az alkotókat, ezért egyik alkalommal sem kell túl sok sót tenni az ételbe. Kb. eg-két csipet mindahányszor (ízlés szerint). A gersli "kívánja a sót", és a paradicsom is. Így ha csak a húskészítésnél sóznánk, valószínűleg sótlan maradna az étel.
- Ha valaki hozzáteszi az édesköménymagot is, a főzés utolsó fél órájában tegye.
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4000
- Feltöltés dátuma: 2017. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Mese - Habbal (J. Hanna)
14 recept
A csirkeszív és csirkezúza lassan fő: 3 óra kb. Érdemes kettévágni őket. A gerslit két órás főzés után adjuk a pörköltalaphoz.