r
Nosalty Logó

Csirkeszíves-csirkezúzás gersli rizses hús mintájára

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Csirkeszíves-csirkezúzás gersli rizses hús mintájára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4905 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    3342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    3461 micro
  • β-crypt
    656 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    2078 micro
Összesen 1385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit két órával főzés előtt beáztatjuk.
  2. A lila hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a feldarabolt zúza- és szívdarabokat, felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi, kicsit sózzuk, nem sokat, mert később is rakunk sót az ételbe *, és másfél óráig főzzük. A vizet folyamatosan pótolni kell.
  4. Másfél óra után a fokhagymát feldaraboljuk, és a pörköltalaphoz adjuk.
  5. A fűszerpaprikát az alaphoz adjuk. A paradicsomot meghámozzuk, a fehérrépával, pritaminpaprikával együtt feldaraboljuk, és a már másfél órája főzésben lévő pörköltalaphoz adjuk. Kicsit sózunk most is, de nem sokat most sem, mert a gersilnél is adunk majd sót az ételbe. *
  6. Fél óráig főzzük össze az eddigieket.
  7. A már 3 órája beáztatott árpagyöngyöt két órai főzés után adjuk hozzá a pörköltalaphoz. Megint kicsit sózunk, most sem sokat, és még egy órát összefőzzük az egészet.
  8. * : a 3. fázisban való sózás összeérleli az alkotókat, ezért egyik alkalommal sem kell túl sok sót tenni az ételbe. Kb. eg-két csipet mindahányszor (ízlés szerint). A gersli "kívánja a sót", és a paradicsom is. Így ha csak a húskészítésnél sóznánk, valószínűleg sótlan maradna az étel.
  9. Ha valaki hozzáteszi az édesköménymagot is, a főzés utolsó fél órájában tegye.
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3986
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

A csirkeszív és csirkezúza lassan fő: 3 óra kb. Érdemes kettévágni őket. A gerslit két órás főzés után adjuk a pörköltalaphoz. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...