r
Nosalty Logó

Csirkés-salátás wrap

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkés-salátás wrap
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7168 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    2838 mg
  • Nátrium
    2062 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1741.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1025 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    630 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1792 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2718 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3671 micro
Összesen 2699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, megszórjuk a kakukkfűvel, majorannával, pirospaprikával, sóval.
  2. Kevés olívaolajon elkezdjük pirítani, közben van időnk felaprítani a zöldségeket, csak közben néha átkeverjük.
  3. Csíkokra vágjuk a jégsalátát, karikákra az uborkát és az újhagymát.
  4. A joghurtba belekeverjük a felaprított kaprot.
  5. Ha megsült a csirkemell, átrakjuk egy tányérra, és papírtörlővel kitöröljük a serpenyőből a felesleges olajat.
  6. Ebbe a serpenyőbe beletesszük a tortilla lapokat egyesével, és átmelegítjük őket. Így könnyebb feltekerni, és nem szakad közben.
  7. Elkezdjük töltögetni a tekercseket (wrap). Alulra elhelyezünk pár karika uborkát, rá a jégsalátát, újhagymát. Ezt meglocsoljuk a joghurt öntettel. Erre kerül a csirkemell, majd a fűszeres bab, és óvatosan feltekerjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14674
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 15.

Ajánló

A joghurtba kapor helyett lehet mentát is tenni. Minden hozzávaló szabadon variálható, jól illik még bele például a kukorica, paradicsomkarika.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Annyira kézenfekvő és egyszerű ez az étel, hogy nem is értem, miért nem készítettem el korábban. Gyors és olcsó, és szabadon variálhatjuk a hozzávalókat, fűszerezést. Lényegében bármi belekerülhet, ami otthon van éppen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...