r
Nosalty Logó

Csirkés minifasírt fürjtojással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lousha
Csirkés minifasírt fürjtojással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1764 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    228 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 442 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    2365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6413.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    2677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    911 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 1764 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk kockákra a csirkemellet, forgassuk össze a fűszerekkel, és zárt dobozban hagyjuk állni a hűtőben egy éjszakát.
  2. Daráljuk le a húst, főzzük meg és pucoljuk meg a fürjtojásokat. (A tojáspucoláshoz részemről azt tartom a legegyszerűbb módszernek, hogy a kifőtt tojások héját megrepesztem egy kiskanállal rájuk koppintva, majd hideg vízben állni hagyom őket fél órát. Utána könnyen lejön a héjuk.)
  3. Olajos kézzel csípjünk ki egy kis maréknyit a húsmasszából, lapítsuk el a tenyerünkön, helyezzünk a közepébe egy tojást, majd formázzunk a húsból gombócot. Ismételjük, míg el nem fogy a hús és a tojás.
  4. Forgassuk a golyókat zabpehelybe, majd ültessük őket enyhén megolajozott sütőpapírral kibélelt tepsibe. Permetezzük le őket sós vízzel, és hagyjuk őket állni 10 percet, míg a zabpehely megszívja magát vízzel.
  5. 220 fokon süssük őket kb. 25 percig, míg a gombócok megszilárdulnak, és a zabpehely ropogóssá válik.
  6. Tálaljuk krumplipürével, franciasalátával. Lehetőleg fogyasszuk el frissen, mert másnapra megpuhul a zabpehely rajtuk. Ha mégis van maradék, tegyük vissza pár percre a sütőbe fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1280
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angliában élve gyakran találkozik az ember az úgynevezett skót tojással, ami recepttől függően vagy egy hurkatöltelék szerű masszába, vagy egyszerű darált húsba csomagolt főtt tojást takar, bepanírozva, olajban kisütve. Alapvetően finom, de nem kifejezetten diétás, így ennek mintájára készítettem valami hasonlót némileg kevesebb zsírral, kalóriával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...