r
Nosalty Logó

Csirkés-brokkolikrémes cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Csirkés-brokkolikrémes cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld szószhoz

A fehér szószhoz

Összesen 1091 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld szószhoz

A fehér szószhoz

Összesen 4369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld szószhoz

A fehér szószhoz

Összesen 167 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 1091 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.9 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8556.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    1876 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    3404 mg
  • Nátrium
    2293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1558 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1047 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1258 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4351 micro
Összesen 4369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A zöld szószhoz

A fehér szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. Eközben az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát és addig sütjük, míg zsírjára nem pirul.
  3. A csirkemellet nagyon apróra (1 cm-es kockákra) vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymás szalonnához.
  4. Ezután következik a zúzott fokhagyma, majd enyhén sózunk-borsozunk.
  5. A puhára főzött brokkolit leszűrjük, majd a főzőtejszínnel együtt krém állagúra turmixoljuk. Hozzáadjuk a csirkéhez.
  6. A zöld szószt pár perc alatt összeforraljuk a csirkével, majd liszttel behabarjuk. Ha kész, félretesszük hűlni, amíg elkészítjük a fehér szószt.
  7. A fehér szósz nagyon hasonló a besamell mártáshoz, de valamivel hígabb: Egy kis edényben a vajat felolvasztjuk, majd belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítani kezdjük. Az előzőleg felmelegített főzőtejszínt apránként hozzákeverjük (állandó keverés). Amikor már sima a szószunk, a meleg vizet is belekeverjük. A levesalapot 1-2 perc alatt felolvasztjuk a szószban, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk. (ha úgy érezzük, túl sűrű a mártás, még vízzel hígíthatunk). A szószra fedőt teszünk és melegen tartjuk.
  8. A brokkolikrémes-csirkés szószt habzsákba töltjük (nem teszünk rá semmilyen kinyomócsövet, vagy a legnagyobb lyukút használjuk, hogy kiférjenek a csirkedarabok).
  9. A zöld szószt egyenként a cannellonnikba töltjük, és a cannellonikat egymás mellé fektetjük egy tűzálló tepsibe. Ezt addig csináljuk, míg a cannellonni el nem fogy, vagy a tál meg nem telik a töltött cannellonival.
  10. A cannellonikat leöntjük a forró fehér szószunkkal, igyekezzünk, hogy mindenhova egyformán kerüljön. (Itt fontos, hogy a fehér szószunk elég híg legyen, hogy alulra-felülre jusson belőle.)
  11. Reszelt sajtot reszelünk a tetejére, és a tálat alufóliával fedjük be. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6875
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlanék italnak. Valljuk be, ez egy igazán pepecselős munka, ami a cannellonik töltögetését illeti, így aki ettől meg akarja kímélni magát, adhatja a szószt bármilyen más olasz tésztához is (pl. penne kiváló).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés-brokkolikrémes cannelloni
Auringonkukka 61 recept

Régóta vágytam már cannellonira, mert nagyon finom és különleges tészta. A recept a saját kis agyamból pattant ki :)

Hozzávalók

A tésztához

A zöld szószhoz

A fehér szószhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...