Csirkés-brokkolikrémes cannelloni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
75g cannelloni278 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
A zöld szószhoz
-
125g brokkoli26 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
25g császárszalonna98 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A fehér szószhoz
-
8g vaj54 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1091
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
300g cannelloni1113 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
A zöld szószhoz
-
500g brokkoli104 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
100g császárszalonna393 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
A fehér szószhoz
-
30g vaj215 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
4369
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
11.5g cannelloni43 kcal
-
5.8g trappista sajt20 kcal
A zöld szószhoz
-
19.2g brokkoli4 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
23.1g csirkemellfilé28 kcal
-
3.8g császárszalonna15 kcal
-
9.6g főzőtejszín13 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
A fehér szószhoz
-
1.2g vaj8 kcal
-
11.5g főzőtejszín15 kcal
-
3.8g víz0 kcal
-
0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
167
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2139.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 851 mg
-
Nátrium 573 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 389.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1088 micro
Összesen
1091
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 257.9 g
Zsír
-
Összesen 221.2 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 946 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8556.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 416 mg
-
Kálcium 1876 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 527 mg
-
Foszfor 3404 mg
-
Nátrium 2293 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1558 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1371 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 291 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 343 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1047 micro
-
Kolin: 792 mg
-
Retinol - A vitamin: 1258 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1315 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4351 micro
Összesen
4369
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g cannelloni
-
150 g trappista sajt
A zöld szószhoz
-
1 db brokkoli
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
600 g csirkemellfilé
-
100 g császárszalonna
-
2.5 dl főzőtejszín
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek olívaolaj
A fehér szószhoz
-
3 dkg vaj
-
3 dl főzőtejszín
-
1 dl víz
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük.
- Eközben az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát és addig sütjük, míg zsírjára nem pirul.
- A csirkemellet nagyon apróra (1 cm-es kockákra) vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymás szalonnához.
- Ezután következik a zúzott fokhagyma, majd enyhén sózunk-borsozunk.
- A puhára főzött brokkolit leszűrjük, majd a főzőtejszínnel együtt krém állagúra turmixoljuk. Hozzáadjuk a csirkéhez.
- A zöld szószt pár perc alatt összeforraljuk a csirkével, majd liszttel behabarjuk. Ha kész, félretesszük hűlni, amíg elkészítjük a fehér szószt.
- A fehér szósz nagyon hasonló a besamell mártáshoz, de valamivel hígabb: Egy kis edényben a vajat felolvasztjuk, majd belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítani kezdjük. Az előzőleg felmelegített főzőtejszínt apránként hozzákeverjük (állandó keverés). Amikor már sima a szószunk, a meleg vizet is belekeverjük. A levesalapot 1-2 perc alatt felolvasztjuk a szószban, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk. (ha úgy érezzük, túl sűrű a mártás, még vízzel hígíthatunk). A szószra fedőt teszünk és melegen tartjuk.
- A brokkolikrémes-csirkés szószt habzsákba töltjük (nem teszünk rá semmilyen kinyomócsövet, vagy a legnagyobb lyukút használjuk, hogy kiférjenek a csirkedarabok).
- A zöld szószt egyenként a cannellonnikba töltjük, és a cannellonikat egymás mellé fektetjük egy tűzálló tepsibe. Ezt addig csináljuk, míg a cannellonni el nem fogy, vagy a tál meg nem telik a töltött cannellonival.
- A cannellonikat leöntjük a forró fehér szószunkkal, igyekezzünk, hogy mindenhova egyformán kerüljön. (Itt fontos, hogy a fehér szószunk elég híg legyen, hogy alulra-felülre jusson belőle.)
- Reszelt sajtot reszelünk a tetejére, és a tálat alufóliával fedjük be. Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6875
- Feltöltés dátuma: 2012. április 09.
Ajánló
Száraz fehérbort ajánlanék italnak. Valljuk be, ez egy igazán pepecselős munka, ami a cannellonik töltögetését illeti, így aki ettől meg akarja kímélni magát, adhatja a szószt bármilyen más olasz tésztához is (pl. penne kiváló).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
Régóta vágytam már cannellonira, mert nagyon finom és különleges tészta. A recept a saját kis agyamból pattant ki :)