r
Nosalty Logó

Csirkés Bibimbap

Szega
Csirkés Bibimbap
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pácolás

Többi rész

1336
Kalória
47.3g
Fehérje
145.5g
Szénhidrát
63.2g
Zsír
651.2g
Víz
316g
Koleszterin
15.1g
Élelmi rost
24.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pácolás

Többi rész

Összesen 1336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pácolás

Többi rész

Összesen 2671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pácolás

Többi rész

Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    651.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1999 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    679 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5357 micro
  • β-karotin
    19379 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2317 micro
  • Lut-zea
    14673 micro
Összesen 1336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6731.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    4140 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    291.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1302.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3999 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    1357 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1246 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    10714 micro
  • β-karotin
    38758 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    4634 micro
  • Lut-zea
    29346 micro
Összesen 2671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    467 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

Pácolás

  1. Az újhagymák zöldjét vékonyra karikázzuk, a 2 gerezd fokhagymát reszeljük (vagy nyomjuk át fokhagymanyomón), a friss gyömbért reszeljük.
  2. A csirkecombfiléket vágjuk csíkokra (ne sózzuk, mert a szója nagyon sós).
  3. Az összes hozzávalót tegyük egy lefedhető tálba (itt jegyezném meg, hogy a hagyományos barna cukor és a világos barna cukor kicsit eltér egymástól). Keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük bele a csirkecsíkokat, forgassuk át a lében, és legalább 30 percre tegyük a hűtőbe.

Többi rész

  1. Előkészületek! Vágjuk julienne-re a répát, karikázzuk fel a paradicsomot (és/vagy az uborkát), a shiitake gombát frissen vagy üvegből/konzervből vegyük, mindkettő jó, a legfontosabb, hogy a tönkjétől szabaduljunk meg, az ugyanis keserű, majd csíkozzuk fel a kalapokat.
  2. Tegyünk fel vizet főni egy csipet sóval, közben külön hideg vízbe dobjunk kb. 6-8 jégkockát (így a legjobb, de ha nem akarunk vele vacakolni, akkor csak hideg víz). A forró vízbe dobjuk a friss spenótot, pár perc kevergetés, nem több, után kivesszük, és a jégkockák közé dobjuk. Miután lehűltek, egy mélytányérba tesszük, sózzuk, és rálöttyintünk egy kis szezámolajat, összekeverjük (az egyetlen alapanyag, ami hideg maradhat, ezért ezt bármikor megcsinálhatjuk).
  3. Közben a sushi rizsünket főzhetjük a hagyományos módon is (én: 1:2 rizs:víz arány, só, felforr, takaréklángon lefedve 15 percig főzzük, majd levéve, fedőt nem felemelve még 15 percig állni hagyjuk).
  4. Kis szezámolajon megpirítjuk a julienne-re vágott répákat, félretesszük.
  5. Kis szezámolajon megpirítunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, megpirítjuk, félretesszük.
  6. Közben a rizs már majdnem kész, elkezdhetjük kisütni a csirkét. Kis szezámolajon megpirítjuk a csirkefalatokat, egyesével megforgatjuk, jó alaposan átpirítjuk őket
  7. Fogunk egy nagy tálat, és összerakjuk az ételt: alulra a rizs, körbe a spenót, répa, gomba, paradicsom (és/vagy Kimchi), uborka, a hús. Az újhagyma fehér részével is meg lehet még bolondítani.
  8. Kis vajon süssünk 2 tükörtojást, sózzuk, borsozzuk, tegyük az egész közepére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 35 p

Elképesztően gazdag, ízletes és különleges. Nagyon pepecselős, ezért én nyugodtabb időszakban szoktam vele szöszmötölni, de minden percét megéri. Van hozzá még egy hozzávaló: Kimchi. Ez egy koreai savanyított káposzta. Elég nehéz beszerezni és elég extrém íze van, paradicsommal lehet pótolni. Én találtam, úgyhogy mind a kettőt tettem bele, viszont uborkát is lehet hozzá rakni, én azt elfelejtettem :) Ha azt szeretnénk, hogy minden aránylag meleg legyen, akkor fontos, hogy előbb az előkészületeket végezzük el!

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...