Csirkés Bibimbap
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szega
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pácolás
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
8g mirin10 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
250g csirkecomb278 kcal
Többi rész
-
150g spenót25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g shiitake gomba26 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g uborka7 kcal
-
125g sushi rizs448 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
20g szezámolaj177 kcal
Összesen
1336
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pácolás
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
60g szójaszósz36 kcal
-
20g szezámolaj177 kcal
-
15g mirin20 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
Többi rész
-
300g spenót50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g shiitake gomba51 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g uborka15 kcal
-
250g sushi rizs895 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
40g szezámolaj354 kcal
Összesen
2671
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pácolás
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
8g újhagyma2 kcal
-
2.6g szójaszósz2 kcal
-
0.9g szezámolaj8 kcal
-
0.7g mirin1 kcal
-
0.9g barna cukor3 kcal
-
21.8g csirkecomb24 kcal
Többi rész
-
13.1g spenót2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.8g sárgarépa5 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
6.5g shiitake gomba2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
4.4g uborka1 kcal
-
10.9g sushi rizs39 kcal
-
7.9g paradicsom1 kcal
-
1.7g szezámolaj15 kcal
Összesen
115
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.3 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3365.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 2070 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 651.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1999 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 679 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 623 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 5357 micro
-
β-karotin 19379 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2317 micro
-
Lut-zea 14673 micro
Összesen
1336
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 126.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 632 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6731.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 1415 mg
-
Nátrium 4140 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1302.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3999 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 1357 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1246 micro
-
Kolin: 513 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 10714 micro
-
β-karotin 38758 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 4634 micro
-
Lut-zea 29346 micro
Összesen
2671
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 467 micro
-
β-karotin 1691 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 202 micro
-
Lut-zea 1280 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Pácolás
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál gyömbér
-
2 közepes db újhagyma
-
2 ek szezámolaj
-
1 púpozott ek barna cukor
Többi rész
-
300 g spenót
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
150 g shiitake gomba
-
2 tk vaj
-
2 db tojás
-
10 dkg uborka
-
25 dkg sushi rizs
-
4 ek szezámolaj
Elkészítés
Pácolás
- Az újhagymák zöldjét vékonyra karikázzuk, a 2 gerezd fokhagymát reszeljük (vagy nyomjuk át fokhagymanyomón), a friss gyömbért reszeljük.
- A csirkecombfiléket vágjuk csíkokra (ne sózzuk, mert a szója nagyon sós).
- Az összes hozzávalót tegyük egy lefedhető tálba (itt jegyezném meg, hogy a hagyományos barna cukor és a világos barna cukor kicsit eltér egymástól). Keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük bele a csirkecsíkokat, forgassuk át a lében, és legalább 30 percre tegyük a hűtőbe.
Többi rész
- Előkészületek! Vágjuk julienne-re a répát, karikázzuk fel a paradicsomot (és/vagy az uborkát), a shiitake gombát frissen vagy üvegből/konzervből vegyük, mindkettő jó, a legfontosabb, hogy a tönkjétől szabaduljunk meg, az ugyanis keserű, majd csíkozzuk fel a kalapokat.
- Tegyünk fel vizet főni egy csipet sóval, közben külön hideg vízbe dobjunk kb. 6-8 jégkockát (így a legjobb, de ha nem akarunk vele vacakolni, akkor csak hideg víz). A forró vízbe dobjuk a friss spenótot, pár perc kevergetés, nem több, után kivesszük, és a jégkockák közé dobjuk. Miután lehűltek, egy mélytányérba tesszük, sózzuk, és rálöttyintünk egy kis szezámolajat, összekeverjük (az egyetlen alapanyag, ami hideg maradhat, ezért ezt bármikor megcsinálhatjuk).
- Közben a sushi rizsünket főzhetjük a hagyományos módon is (én: 1:2 rizs:víz arány, só, felforr, takaréklángon lefedve 15 percig főzzük, majd levéve, fedőt nem felemelve még 15 percig állni hagyjuk).
- Kis szezámolajon megpirítjuk a julienne-re vágott répákat, félretesszük.
- Kis szezámolajon megpirítunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, megpirítjuk, félretesszük.
- Közben a rizs már majdnem kész, elkezdhetjük kisütni a csirkét. Kis szezámolajon megpirítjuk a csirkefalatokat, egyesével megforgatjuk, jó alaposan átpirítjuk őket
- Fogunk egy nagy tálat, és összerakjuk az ételt: alulra a rizs, körbe a spenót, répa, gomba, paradicsom (és/vagy Kimchi), uborka, a hús. Az újhagyma fehér részével is meg lehet még bolondítani.
- Kis vajon süssünk 2 tükörtojást, sózzuk, borsozzuk, tegyük az egész közepére.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2307
- Feltöltés dátuma: 2019. július 13.
Ajánló
Ünnepi vacsorának is tökéletes, látványos tud lenni egy partin, vagy akár felezve a hozzávalókat ráérős napokon egy filmhez is ideális.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Szega
16 recept
Elképesztően gazdag, ízletes és különleges. Nagyon pepecselős, ezért én nyugodtabb időszakban szoktam vele szöszmötölni, de minden percét megéri. Van hozzá még egy hozzávaló: Kimchi. Ez egy koreai savanyított káposzta. Elég nehéz beszerezni és elég extrém íze van, paradicsommal lehet pótolni. Én találtam, úgyhogy mind a kettőt tettem bele, viszont uborkát is lehet hozzá rakni, én azt elfelejtettem :) Ha azt szeretnénk, hogy minden aránylag meleg legyen, akkor fontos, hogy előbb az előkészületeket végezzük el!