Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával - Tihanyi Tóth Csaba
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Barátok közt Sülve-Főve
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Csirkepaprikás
-
375g csirkecomb417 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
3 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
Nokedli
-
150g finomliszt546 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
0g só0 kcal
Uborka saláta
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
25g ecet5 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1910
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Csirkepaprikás
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
11 kcal
-
2000g csirke alaplé140 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
200g mangalica zsír1804 kcal
Nokedli
-
600g finomliszt2184 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
Uborka saláta
-
800g kígyóuborka116 kcal
-
100g ecet18 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
7636
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Csirkepaprikás
-
23.4g csirkecomb26 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
1.6g tv-paprika0 kcal
-
1.6g paradicsom0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
31.2g csirke alaplé2 kcal
-
6.2g tejföl12 kcal
-
3.1g mangalica zsír28 kcal
Nokedli
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
5.2g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
Uborka saláta
-
12.5g kígyóuborka2 kcal
-
1.6g ecet0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
117
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.2 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 558 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3149.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 757 mg
-
Nátrium 1910 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 563.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 910 micro
Összesen
1910
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 245 g
Zsír
-
Összesen 437.2 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 2232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12598 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 453 mg
-
Kálcium 926 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 499 mg
-
Foszfor 3028 mg
-
Nátrium 7639 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 633.2 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2255.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1373 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 458 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 457 micro
-
Kolin: 1486 mg
-
Retinol - A vitamin: 1167 micro
-
α-karotin 227 micro
-
β-karotin 2117 micro
-
β-crypt 485 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3640 micro
Összesen
7636
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Csirkepaprikás
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db tv-paprika
-
1 db paradicsom
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 l csirke alaplé
-
4 dl tejföl
-
20 dkg mangalica zsír
Nokedli
-
60 dkg finomliszt
-
6 db tojás
-
só ízlés szerint
Uborka saláta
-
2 db kígyóuborka
-
10 dkg cukor
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Csirkepaprikás
- A csirkecombokat megmossuk, ha kell, kitokozzuk, és az ízületnél kettévágjuk. Egy lábasban a zsír felét felhevítjük, és a hagymát 10-15 percig kis lángon megpirítjuk.
- Ehhez hozzáadjuk a kockára aprított paprikát, paradicsomot, és tovább fonnyasztjuk. 10 perc után a tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, és kb. 15 percre 3 dl alaplével visszatesszük forrni.
- Ezután hozzáadjuk a darabolt csirkecombokat és felöntjük a maradék alaplével, hogy ellepje. Fedővel félig letakarva, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Amikor a hús megpuhult, kivesszük, és a levet tovább gyöngyöztetjük, beforraljuk.
- Ha kész, lezsírozzuk és botmixerrel simára keverjük az alapot, majd hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejfölt úgy, hogy a tejfölhöz keverünk 2 dl liter forró szaftot. Végül a kész mártásba visszahelyezzük a combokat.
Nokedli
- Egy fazékban 4-5 liter sós vizet forralunk. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk és hozzáadjuk az egyesével felütött tojásokat. Ezt is megsózzuk, és egy kevés víz hozzáadásával elkeverjük. Ragadós, laza masszát kapunk.
- A massza felét vágódeszkára helyezzük, és vizes késsel beleszaggatjuk a lobogó vízbe. 2-3 perc forrás után a nokedliket szűrővel kimerjük, és leöblítjük. Magas falú serpenyőben a maradék zsírt felolvasztjuk, és a szűrőből ráöntjük a kész nokedlit. Ezt megismételjük a tészta másik felével is. A nokedlit a zsírban már nem pirítjuk, csak átforgatjuk.
Uborka saláta
- Az uborkákat megpucoljuk, vékony szeletekre gyaluljuk. Alaposan besózzuk, majd állni hagyjuk, és 5 perc elteltével kicsavarjuk a levét.
- 2 dl hideg vízben feloldjuk a cukrot és az ecetet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Az uborkát alaposan beleforgatjuk, a tetejét meghintjük borssal és pirospaprikával. Hűtőben hagyjuk összeérni.
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5470
- Feltöltés dátuma: 2021. július 09.
Ajánló
Már körbeettem Magyarországot, de az általa főzött csirkepaprikásnak nincsen párja! Számomra ez nem csak egy étel. A családot és azt a vidéket jelenti, amit rajongásig szeretek, és amire igazán büszke vagyok. – Tihanyi Tóth Csaba
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Barátok közt Sülve-Főve
6 recept
Ritánál ideálisabb társat nem tudok elképzelni magamnak. Szeretem őt és ami fontos, a családját is! A nagymamája, ahogyan a kisfiam hívja, Berényi mama pedig úgy főz, ahogy senki!