r
Nosalty Logó

Csirkemell sajtmártással spagettiágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Csirkemell sajtmártással spagettiágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 3833 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 182 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7546.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    2091 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2861 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1864 micro
Összesen 3833 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A filézett csirkemellet kis kockákra vágjuk, kevés olajon hirtelen kifehérítjük.
  2. Annyi vizet öntünk rá, hogy a húst épphogy ellepje. Fűszerezzük és puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a kukoricakonzervet (nem muszáj mindet), pár percig együtt pároljuk.
  4. Sós vízben kifőzzük a spagetti tésztát, leszűrjük.
  5. A tepsit margarinnal kikenjük, elsimítjuk benne a tésztát.
  6. A sajtmártáshoz a margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és pár percig lassú tűzön kevergetjük.
  7. Felöntjük a tejjel. Ízesítjük sóval, szerecsendióval. Csomómentesre keverjük.
  8. Ha besűrűsödött, belekeverjük a 10 dkg reszelt sajtot.
  9. A mártást ráöntjük a kukoricás húsra és összekeverjük.
  10. A mártásos húst rákanalazzuk a spagettira, hogy mindenütt fedje.
  11. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és előmelegített sütőbe tolva a tetejét rózsaszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 476
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 43071
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell sajtmártással spagettiágyon
Olaszné Anci 191 recept

Egy kis receptes füzetben szemezgetve találtam rá ennek az egri asszonykának a receptjére. A hozzávalók alapján jónak ígérkezett, nekem meg gyors ebédre volt szükségem, így ennél a receptnél kötöttem ki. Ha valakinek szintén gyorsan kell ebédet készíteni, jó szívvel ajánlom ezt a receptet. Hálásan köszönöm én is ennek az egri háziasszonynak az ötletet.

Hozzávalók

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...