r
Nosalty Logó

Csirkemell fűszeres-tejszínes mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell fűszeres-tejszínes mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    230.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6219 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    3417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1564 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 3088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellfiléket megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük (nekem darabonként 3 szelet lett), és 2 ek grillfűszerrel beszórjuk. Kicsit állni hagyjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a maradék grillfűszert és a köményt, alaposan megmártjuk benne a húsokat, és kevés zsiradékban hirtelen kisütjük.
  3. Egy tűzálló tálat kizsírozunk vagy kivajazunk, és belefektetjük a hússzeleteket.
  4. A mártáshoz a tejszínt egy edénybe öntjük, beletesszük a fűszereket, kis lángon felforraljuk, majd vízben elkevert keményítővel kissé besűrítjük.
  5. A mártásba belekeverjük a hús sütésekor fennmaradt zsírt is, a húsra öntjük, és forró sütőben pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 604
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 62751
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Ha nincs elég tejszín otthon, tejföllel is szaporíthatjuk a mártást. Kifőtt tésztát, krumplipürét vagy rizst adhatunk mellé, de friss kenyérrel is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkemell ezen elkészítési módja az egyik kedvencünk, elég sűrűn csinálom. Pár éve kísérleteztem ki ezt a "mindent bele" - mártást, és más ételeimhez is fel szoktam használni. A fűszerek tetszés szerint variálhatóak, a megmaradt szaftos husi kiválóan melegíthető serpenyőben fedő alatt, ráadásul másnap vagy harmadnap még finomabb is. A csirkemell számomra fűszeresen, szaftosan a legízletesebb.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...