Csirkemell fűszeres bundában sütve burgonyapürével és paradicsomsalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Bundás csirke
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
15g olívaolaj133 kcal
Burgonyapüré
Paradicsomsaláta
Összesen
698
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Bundás csirke
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
60g olívaolaj530 kcal
Burgonyapüré
Paradicsomsaláta
Összesen
2790
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Bundás csirke
-
39.3g csirkemellfilé47 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.5g tojásfehérje2 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
Burgonyapüré
Paradicsomsaláta
Összesen
122
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.1 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1282.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 659 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 339.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 965 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
698
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 252.5 g
Zsír
-
Összesen 90.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5129.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 968 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 508 mg
-
Foszfor 2635 mg
-
Nátrium 696 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1359.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 98 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 832 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 940 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
2790
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 169 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Bundás csirke
-
4 db csirkemellfilé
-
125 g finomliszt
-
4 teáskanál fűszerpaprika
-
2 teáskanál római kömény
-
3 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db tojásfehérje
-
60 ml olívaolaj
Burgonyapüré
Paradicsomsaláta
Elkészítés
Bundás csirke
- A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk. Egy négyszögletes tálba kanalazzuk a lisztet és hozzáadjuk a paprikát, római köményt, a kakukkfűről lehúzott leveleket, a sót és a borsot. Jól elkeverjük.
- A tojásfehérjéket kissé felverjük. A hússzeleteket először a lisztkeverékbe, majd a tojásfehérjébe, és ismét a lisztkeverékbe forgatjuk. Közvetlenül az olajba helyezés előtt végezzük ezt a műveletet.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd 4-5 perc alatt átsütjük rajta a bundázott csirkemelleket. Az ideális sütési hőmérséklet 173 fok. Ha a szeletek enyhén barna színt kaptak, a bundázott csirke elkészült.
Burgonyapüré
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk és egy kisebb lábosba tesszük. A lábost bő, forró vízzel engedjük fel, majd közepes hőmérsékleten puhára főzzük a burgonyát. A vízhez sót adunk.
- Ha a burgonya puhára főtt, leöntjük róla a vizet és egy burgonyatörővel átnyomkodjuk a burgonyát, amíg egy kemény krémet kapunk. Ezután tejjel és egy kevés sóval keverjük el. Habverővel jól kihabosítjuk.
Paradicsomsaláta
- A paradicsomsalátához félbevágjuk a koktélparadicsomokat, majd tálba tesszük őket. A citrom levét kifacsarjuk, a turbolyát durvára vágjuk. A paradicsomhoz tesszük őket a cukorral, sóval, borssal együtt. A saláta hozzávalóit elkeverjük egymással.
- Tálaláskor a bundázott csirkeszeleteket tányérokra helyezzük. Melléjük burgonyapürét és paradicsomsalátát rakunk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 771
- Feltöltés dátuma: 2023. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
NapsütötteVidékünkön
174 recept