Csirkemell fasírt reform lencsefőzelékkel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 21% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
Fasírthoz
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g zabpehely17 kcal
-
25g zabliszt101 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
Főzelékhez
-
125g lencse440 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
-
15g zabliszt61 kcal
-
9 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
1082
kcal
- 21% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
Fasírthoz
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
18g zabpehely68 kcal
-
100g zabliszt404 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
Főzelékhez
-
500g lencse1760 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
-
60g zabliszt242 kcal
-
10g füstölthús kocka35 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
4326
kcal
- 21% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
Fasírthoz
-
55.1g csirkemellfilé66 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
1g zabpehely4 kcal
-
5.5g zabliszt22 kcal
-
1.7g kókuszzsír15 kcal
Főzelékhez
-
27.5g lencse97 kcal
-
1.7g kókuszzsír15 kcal
-
3.3g zabliszt13 kcal
-
0.6g füstölthús kocka2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
238
kcal
- 21% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.4 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2028.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1110 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 209.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 641 micro
-
Kolin: 376 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
1082
kcal
- 21% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 381.5 g
Zsír
-
Összesen 113.8 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 910 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8113.4 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 778 mg
-
Foszfor 4440 mg
-
Nátrium 2132 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 837.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 112 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2565 micro
-
Kolin: 1502 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 565 micro
Összesen
4326
kcal
- 21% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Fasírthoz
-
1000 g csirkemellfilé
-
1 kávéskanál bors
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
3 ek zabpehely
-
10 dkg zabliszt
Főzelékhez
-
50 dkg lencse
-
2 ek kókuszzsír
-
3 púpozott ek zabliszt
-
1 db füstölthús kocka
-
2 teáskanál mustár
-
4 db babérlevél
Elkészítés
Fasírthoz
- A csirkemellet megmossuk, és eltávolítjuk róla az Y csontot (ha van), levágjuk az inakat is. Beletesszük egy robotgépbe, és pár nyomásnyit darálunk rajta. Nem kell sokat, mert nem pépesíteni akarjuk, hanem apróra összevágni.
- Egy tálba kiborítjuk, beletesszük a fűszereket, a tojást, a zabpelyhet és a zúzott fokhagymát is. Jól összekeverjük. Hagyjuk állni.
- Addig a lencsét, ami előző éjszaka be lett áztatva, feltesszük főni a füstölt kockával, a babérlevéllel, a sóval, a mustárral, az édesítőszerrel és annyi vízzel, ami ellepi. Puhulásig főzzük. Kóstoljunk bátran! (Lehet konzerv lencsével is csinálni, azt le kell mosni és ugyanígy feltenni főni, de mivel az már megvan főzve, már csak be kell rántani, ahogy le fogom írni a későbbiekben. De nem lesz annyira finom, mint ez, mert a konzervhez rengeteg adalékanyagot adnak, ami furcsává teszi az ízét, az én meglátásom szerint.)
- A megfőtt lencséhez elkészítjük a rántást: a zsírt és a lisztet összekeverjük és folyamatos kevergetés mellett barnás színűre pirítjuk a lisztet. Figyeljünk arra, hogy inkább folyósabb legyen a rántás, mint egy massza, ilyenkor tegyünk bele még zsírt, ha kell. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, és szép lassan belecsurgatjuk a lencsébe. Közben folyamatosan kevergetjük. (Ez egy kicsit hígabb lesz, mert nem fogja meg annyira a levét, de tehetünk bele a rántás után még egy ek zablisztet jól elkeverve, ha valaki sűrűbben szereti. Nem fogja elvenni az ízét.) Ezzel készen is vagyunk.
- A csirkemellet mostanra már jól átjárták az ízek, formáljunk belőlük a kezük segítségével korongokat, így jobban átsülnek, és a zablisztben forgassuk meg őket. A zsírt felhevítjük, és mehetnek bele a husik. Mindkét oldalát pirulásik sütjük, és már is lehet tálalni. Jó étvágyat kívánok!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 34395
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hétköznapi ételeket is el lehet készíteni egészségesen! Nem kell lemondani róluk, csak azért, mert az ember diétázik!