r
Nosalty Logó

Csirkemell fasírt reform lencsefőzelékkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csirkemell fasírt reform lencsefőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírthoz

Főzelékhez

Összesen 1082 kcal
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírthoz

Főzelékhez

Összesen 4326 kcal
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírthoz

Főzelékhez

Összesen 238 kcal
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1082 kcal
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    381.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8113.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    4440 mg
  • Nátrium
    2132 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2565 micro
  • Kolin:
    1502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 4326 kcal
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Fasírthoz

Főzelékhez

Elkészítés

Fasírthoz

  1. A csirkemellet megmossuk, és eltávolítjuk róla az Y csontot (ha van), levágjuk az inakat is. Beletesszük egy robotgépbe, és pár nyomásnyit darálunk rajta. Nem kell sokat, mert nem pépesíteni akarjuk, hanem apróra összevágni.
  2. Egy tálba kiborítjuk, beletesszük a fűszereket, a tojást, a zabpelyhet és a zúzott fokhagymát is. Jól összekeverjük. Hagyjuk állni.
  3. Addig a lencsét, ami előző éjszaka be lett áztatva, feltesszük főni a füstölt kockával, a babérlevéllel, a sóval, a mustárral, az édesítőszerrel és annyi vízzel, ami ellepi. Puhulásig főzzük. Kóstoljunk bátran! (Lehet konzerv lencsével is csinálni, azt le kell mosni és ugyanígy feltenni főni, de mivel az már megvan főzve, már csak be kell rántani, ahogy le fogom írni a későbbiekben. De nem lesz annyira finom, mint ez, mert a konzervhez rengeteg adalékanyagot adnak, ami furcsává teszi az ízét, az én meglátásom szerint.)
  4. A megfőtt lencséhez elkészítjük a rántást: a zsírt és a lisztet összekeverjük és folyamatos kevergetés mellett barnás színűre pirítjuk a lisztet. Figyeljünk arra, hogy inkább folyósabb legyen a rántás, mint egy massza, ilyenkor tegyünk bele még zsírt, ha kell. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, és szép lassan belecsurgatjuk a lencsébe. Közben folyamatosan kevergetjük. (Ez egy kicsit hígabb lesz, mert nem fogja meg annyira a levét, de tehetünk bele a rántás után még egy ek zablisztet jól elkeverve, ha valaki sűrűbben szereti. Nem fogja elvenni az ízét.) Ezzel készen is vagyunk.
  5. A csirkemellet mostanra már jól átjárták az ízek, formáljunk belőlük a kezük segítségével korongokat, így jobban átsülnek, és a zablisztben forgassuk meg őket. A zsírt felhevítjük, és mehetnek bele a husik. Mindkét oldalát pirulásik sütjük, és már is lehet tálalni. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 34385
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétköznapi ételeket is el lehet készíteni egészségesen! Nem kell lemondani róluk, csak azért, mert az ember diétázik!

Hozzávalók

Fasírthoz

Főzelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...