Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gombapaprikáshoz
-
35 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
125g csirkemáj149 kcal
-
42g csirkeszív64 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
175g csiperkegomba37 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A körethez
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gombapaprikáshoz
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
750g csirkemáj893 kcal
-
250g csirkeszív383 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1050g csiperkegomba224 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A körethez
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gombapaprikáshoz
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
5.9g paradicsom1 kcal
-
2.9g tv-paprika0 kcal
-
22g csirkemáj26 kcal
-
7.3g csirkeszív11 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30.7g csiperkegomba7 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A körethez
-
14.6g tészta54 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 539 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1311.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 400.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4322 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1005 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 4246 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 800 micro
-
β-crypt 138 micro
-
Likopin 908 micro
-
Lut-zea 483 micro
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 274.3 g
Zsír
-
Összesen 189.5 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 3235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7867.9 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 835 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 108 mg
-
Magnézium 623 mg
-
Foszfor 4805 mg
-
Nátrium 917 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.6 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2404.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25930 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 144 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 161 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6029 micro
-
Kolin: 1789 mg
-
Retinol - A vitamin: 25476 micro
-
α-karotin 373 micro
-
β-karotin 4802 micro
-
β-crypt 831 micro
-
Likopin 5446 micro
-
Lut-zea 2896 micro
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 759 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 746 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 159 micro
-
Lut-zea 85 micro
Hozzávalók
A gombapaprikáshoz
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
3 ek fűszerpaprika
-
1 db tv-paprika
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 ek vaj
A körethez
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A gombapaprikáshoz
- A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk,olajban fedő alatt puhára pároljuk (5-6 perc), közben sózzuk.
- Rászórjuk a házi pirospaprikát, jól elkeverjük, de addig levesszük a lángról.
- Beletesszük a májat és a szívet feldarabolva, majd a paprikát, a gombátés a paradicsomot is.
- Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt rakunk bele ízlés szerint.
- Felöntjük vízzel, hogy ellepje teljesen. Fedő alatt, kis lángon kb. 35-40 percig főzzük, kóstoljuk, és ha kell, még ízesítünk. Főzhetjük tovább is, ha kell.
- Kivesszük a paradicsomokat és a paprikákat, majd a tejszínnel besűrítjük, felforraljuk, kikapcsoljuk, eldolgozzuk benne a vajat, és tálaljuk.
- Szokásos módon olajos, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és még forrón tálaljuk. (Aki nem ismeri, a zacskón rajta van meddig főzze. Van, aki al dente szereti, a család nem, én megfőzöm rendesen kb. 10 percig.)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11460
- Feltöltés dátuma: 2010. december 19.
Ajánló
Valamilyen kellemes finom bor illik mellé, nem túl erős. Ne az domináljon. Nekünk házi bodzaszörpünk volt itthon. Hát igen, kinek ez, kinek az. Tálalhatjuk saját készítésű és kiszaggatott nokedlival is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Minden alapanyag a kedvenceink közé tartozik. Mivel eléggé zűrösek a napok sok tennivalóval - a karácsony, a télapó és egyáltalán a téli suliszünet előtti ügyintézés -, muszáj volt olyan ételt kitalálni, amiben van hús, gyors és finom. Az üres tányérok alapján úgy láttam, sikerült. Sokkal jobb a tejszínes ételeket igazi habtejszínnel besűríteni, teljesen más, valahogy teltebb az íze. A vajtól szép krémessé vált a szósz, fényes lett a színe.Nemrég találtam ezt az ötletet a TV Paprikán, és kipróbáltam. Dobott az ételen. Jó próbálkozást kívánok!