r
Nosalty Logó

Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombapaprikáshoz

A körethez

Összesen 766 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombapaprikáshoz

A körethez

Összesen 4589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombapaprikáshoz

A körethez

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4322 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1005 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4246 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    908 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 766 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    3235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7867.9 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    835 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    108 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    4805 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25930 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    144 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    161 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6029 micro
  • Kolin:
    1789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25476 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    4802 micro
  • β-crypt
    831 micro
  • Likopin
    5446 micro
  • Lut-zea
    2896 micro
Összesen 4589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    159 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A körethez

Elkészítés

A gombapaprikáshoz

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk,olajban fedő alatt puhára pároljuk (5-6 perc), közben sózzuk.
  2. Rászórjuk a házi pirospaprikát, jól elkeverjük, de addig levesszük a lángról.
  3. Beletesszük a májat és a szívet feldarabolva, majd a paprikát, a gombátés a paradicsomot is.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt rakunk bele ízlés szerint.
  5. Felöntjük vízzel, hogy ellepje teljesen. Fedő alatt, kis lángon kb. 35-40 percig főzzük, kóstoljuk, és ha kell, még ízesítünk. Főzhetjük tovább is, ha kell.
  6. Kivesszük a paradicsomokat és a paprikákat, majd a tejszínnel besűrítjük, felforraljuk, kikapcsoljuk, eldolgozzuk benne a vajat, és tálaljuk.
  7. Szokásos módon olajos, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és még forrón tálaljuk. (Aki nem ismeri, a zacskón rajta van meddig főzze. Van, aki al dente szereti, a család nem, én megfőzöm rendesen kb. 10 percig.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11453
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 19.

Ajánló

Valamilyen kellemes finom bor illik mellé, nem túl erős. Ne az domináljon. Nekünk házi bodzaszörpünk volt itthon. Hát igen, kinek ez, kinek az. Tálalhatjuk saját készítésű és kiszaggatott nokedlival is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Minden alapanyag a kedvenceink közé tartozik. Mivel eléggé zűrösek a napok sok tennivalóval - a karácsony, a télapó és egyáltalán a téli suliszünet előtti ügyintézés -, muszáj volt olyan ételt kitalálni, amiben van hús, gyors és finom. Az üres tányérok alapján úgy láttam, sikerült. Sokkal jobb a tejszínes ételeket igazi habtejszínnel besűríteni, teljesen más, valahogy teltebb az íze. A vajtól szép krémessé vált a szósz, fényes lett a színe.Nemrég találtam ezt az ötletet a TV Paprikán, és kipróbáltam. Dobott az ételen. Jó próbálkozást kívánok!

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...