r
Nosalty Logó

Csirkemáj mustáros szószban, zöldségekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkemáj mustáros szószban, zöldségekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

621
Kalória
38.9g
Fehérje
79.9g
Szénhidrátok
17.5g
Zsír
371.6g
Víz
517.5g
Koleszterin
14.7g
Rost
11.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    977 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    2508 micro
  • β-karotin
    6328 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    2164 micro
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    743.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11135 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1953 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9870 micro
  • α-karotin
    5016 micro
  • β-karotin
    12656 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    4327 micro
Összesen 1240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    938 micro
  • α-karotin
    477 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A gombát vízbe áztatjuk.
  2. A vöröshagymát az olajon megdinszteljük. (Én ilyenkor szoktam a sót rátenni, egyrészt hamarabb megpárolódik a hagyma, másrészt a máj nem keményedik meg.)
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát, amikor már kezd párolódni, megfűszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát.
  4. Mehet bele a gomba is.
  5. Ezután következik a máj, majd amikor az már félkész, jöhet a zöldborsó.
  6. A mustárt a szójajoghurtot és a keményítőt kikeverjük, és amikor már megfőttek a hozzávalók, ráöntjük.
  7. Rottyantunk rajta egyet-kettőt, és már kész is!
  8. A bulgur elkészítéséhez kb. 1/2 bögre (1 dl) bulgurt 2 dl vízzel és sóval felteszünk főni.
  9. Nagyon hamar, kb. 10-15 perc alatt megpuhul.
  10. A vizet annak arányában pótoljuk, hogy menyire puhul a bulgur.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Nagyon kívántam a májat és a zöldségeket, illetve a mustár savanykás ízét. Így született ez a kreáció. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!