r
Nosalty Logó

Csirkemáj mustáros szószban, zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Csirkemáj mustáros szószban, zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    977 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    2508 micro
  • β-karotin
    6328 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    2164 micro
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11135 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1953 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9870 micro
  • α-karotin
    5016 micro
  • β-karotin
    12656 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    4327 micro
Összesen 1240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    938 micro
  • α-karotin
    477 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát vízbe áztatjuk.
  2. A vöröshagymát az olajon megdinszteljük. (Én ilyenkor szoktam a sót rátenni, egyrészt hamarabb megpárolódik a hagyma, másrészt a máj nem keményedik meg.)
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát, amikor már kezd párolódni, megfűszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát.
  4. Mehet bele a gomba is.
  5. Ezután következik a máj, majd amikor az már félkész, jöhet a zöldborsó.
  6. A mustárt a szójajoghurtot és a keményítőt kikeverjük, és amikor már megfőttek a hozzávalók, ráöntjük.
  7. Rottyantunk rajta egyet-kettőt, és már kész is!
  8. A bulgur elkészítéséhez kb. 1/2 bögre (1 dl) bulgurt 2 dl vízzel és sóval felteszünk főni.
  9. Nagyon hamar, kb. 10-15 perc alatt megpuhul.
  10. A vizet annak arányában pótoljuk, hogy menyire puhul a bulgur.
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24686
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 23.

Ajánló

A bulgur helyett lehet rizzsel, krumplival, tésztával, bármivel fogyasztani! Nálam a bulgur volt a nyerő most!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kívántam a májat és a zöldségeket, illetve a mustár savanykás ízét. Így született ez a kreáció. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...