Csirkejava fetával és aszalt paradicsommal töltve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
81 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A rizottóhoz
-
20g vaj143 kcal
-
38g csiperkegomba8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63g rizottó rizs224 kcal
-
100g szárnyas alaplé7 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
955
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
126g szárított paradicsom325 kcal
-
204g bacon802 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A rizottóhoz
-
80g vaj574 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g rizottó rizs895 kcal
-
400g szárnyas alaplé28 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
3821
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
22.7g csirkemellfilé27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.1g feta sajt27 kcal
-
6.3g szárított paradicsom16 kcal
-
10.3g bacon40 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A rizottóhoz
-
4g vaj29 kcal
-
7.6g csiperkegomba2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.6g rizottó rizs45 kcal
-
20.1g szárnyas alaplé1 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
191
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.4 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2589 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 709 mg
-
Nátrium 1366 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 211.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 486 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14459 micro
-
Lut-zea 760 micro
Összesen
955
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.7 g
Zsír
-
Összesen 201.1 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 813 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10356.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 1237 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 530 mg
-
Foszfor 2837 mg
-
Nátrium 5464 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 845.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1011 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 433 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 830 micro
-
Kolin: 678 mg
-
Retinol - A vitamin: 850 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1944 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 57837 micro
-
Lut-zea 3040 micro
Összesen
3821
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2912 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
2 db csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
14 db szárított paradicsom
-
1 db zsálya
A rizottóhoz
-
8 dkg vaj
-
15 dkg csiperkegomba
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 kk kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
25 dkg rizottó rizs
-
1 dl fehérbor
-
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkemellekből nyitott szeleteket készítünk, majd kicsit kiverjük őket.
- Finoman sózzuk, mert a paradicsom és a fetasajt is sós.
- A sajtot kicsi hasábokra vágjuk és megtöltjük vele a paradicsomot majd a hús egyik szélére rakunk 2 ilyet és beletekerjük őket.
- Körbetekerjük 3 szelet bacon szalonnával úgy hogy a zsályalevél a szalonna alatt legyen.
- A körethez a fele vajat egy serpenyőben fölolvasztjuk, majd a vékonyan fölszeletelt gombát megpirítjuk rajta.
- A vége felé zúzott fokhagymával, fölaprított kakukkfűvel, sóval és borsal fűszerezzük.
- A maradék vajat egy másik serpenyőben fölolvasztjuk, majd a rizst kevergetve megforrósítjuk rajta.
- A bort a forró rizsre öntjük, nagy lángon kevergetve főzzük, míg a bort be nem issza. Ezután a forró levesből merünk rá egy keveset, és kevergetve főzzük.
- Amint elfőtte jöhet megint egy adag leves. A rizottó titka ugyan is az, hogy kevés folyadékot vesz föl egyszerre, ezért kevergetve szakaszosan kell párolni.
- 15-18 percig kell párolni utána rárakjuk a gombát és még fél merőkanál levest teszünk hozzá. Elkeverjük és lefedjük hagyjuk állni úgy kb 30 percet.
- A csirkét közben egy tepsibe rakjuk egy kicsi vizet öntünk alás és egy kevés olajat. majd sütöbe téve 25 - 30 perc alatt megsütjük. Ezt már akkor csináljuk amikor félre tettük a rizottót állni, mert akkor melegen tálalhatunk mindent.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 78
- Össznézettség: 16910
- Feltöltés dátuma: 2010. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Csirkemellfiléből lehet a legtöbb mindent készíteni. Lehet édes, sós, savanyú vagy akár ezek keresztezése mindig finom mellé.