r
Nosalty Logó

Csirkejava fetával és aszalt paradicsommal töltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkejava fetával és aszalt paradicsommal töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A rizottóhoz

Összesen 955 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A rizottóhoz

Összesen 3821 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A rizottóhoz

Összesen 191 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2589 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14459 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 955 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.7 g

Zsír

  • Összesen
    201.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10356.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    5464 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57837 micro
  • Lut-zea
    3040 micro
Összesen 3821 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2912 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A rizottóhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellekből nyitott szeleteket készítünk, majd kicsit kiverjük őket.
  2. Finoman sózzuk, mert a paradicsom és a fetasajt is sós.
  3. A sajtot kicsi hasábokra vágjuk és megtöltjük vele a paradicsomot majd a hús egyik szélére rakunk 2 ilyet és beletekerjük őket.
  4. Körbetekerjük 3 szelet bacon szalonnával úgy hogy a zsályalevél a szalonna alatt legyen.
  5. A körethez a fele vajat egy serpenyőben fölolvasztjuk, majd a vékonyan fölszeletelt gombát megpirítjuk rajta.
  6. A vége felé zúzott fokhagymával, fölaprított kakukkfűvel, sóval és borsal fűszerezzük.
  7. A maradék vajat egy másik serpenyőben fölolvasztjuk, majd a rizst kevergetve megforrósítjuk rajta.
  8. A bort a forró rizsre öntjük, nagy lángon kevergetve főzzük, míg a bort be nem issza. Ezután a forró levesből merünk rá egy keveset, és kevergetve főzzük.
  9. Amint elfőtte jöhet megint egy adag leves. A rizottó titka ugyan is az, hogy kevés folyadékot vesz föl egyszerre, ezért kevergetve szakaszosan kell párolni.
  10. 15-18 percig kell párolni utána rárakjuk a gombát és még fél merőkanál levest teszünk hozzá. Elkeverjük és lefedjük hagyjuk állni úgy kb 30 percet.
  11. A csirkét közben egy tepsibe rakjuk egy kicsi vizet öntünk alás és egy kevés olajat. majd sütöbe téve 25 - 30 perc alatt megsütjük. Ezt már akkor csináljuk amikor félre tettük a rizottót állni, mert akkor melegen tálalhatunk mindent.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 16801
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemellfiléből lehet a legtöbb mindent készíteni. Lehet édes, sós, savanyú vagy akár ezek keresztezése mindig finom mellé.

Hozzávalók

A csirkéhez

A rizottóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...