r
Nosalty Logó

Csirke-Wellington Epres Panni módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Csirke-Wellington Epres Panni módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Húshoz

Mártáshoz

Összesen 914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Húshoz

Mártáshoz

Összesen 3648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Húshoz

Mártáshoz

Összesen 180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.6 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8031.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    3479 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2578 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2736 micro
Összesen 3648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Mártáshoz

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemellet 3 ek. olívaolajon, nagy lángon 4-4 percig sütjük, hogy legyen egy kis kérge. Ha a hús nagyon vastag lenne, picit klopfoljuk ki előtte, különben nem sül át. Félretesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni, megkenjük mustárral, majd egy fólia segítségével beletekerjük a feketeerdő sonkába, majd a hűtőbe tesszük pihenni. Azalatt megcsináljuk a gombát.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk és olívaolajon pár perc alatt üvegesre pirítjuk. A gombát megpucoljuk, felvágjuk nagyon-nagyon apró kockákra, és sóval-borssal átpároljuk a hagymával együtt. Közben hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és egy kis szerecsendiót. Majd mehet bele a kakukkfű, az utolsó pár percben pedig 1 dl vagy kevesebb tejszín. Ha kész, elzárjuk, hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A leveles tésztát kihajtogatjuk (ha eleve nyújtottat vettünk), levágunk belőle egy vékony, kb. ujjnyi csíkot. Megkenjük a gombával, majd ráhelyezzük a csirkemellet, fejjel lefelé (tehát a domborúbb oldala érintkezzen a tésztával). Óvatosan becsomagoljuk, ha a végén van egy kis maradék, azt csinosan feltekerhetjük. Megfordítjuk, és átkenjük tojással. A maradék tésztacsíkból tehetünk a tetejére egy kis díszt, de ezt ki is hagyhatjuk. Ha teszünk díszt, azt is kenjük le tojással.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 20-25 perc alatt átsütjük. Nézzük, hogy a tészta jól megsült-e, annyi idő alatt a csirkemell is átsül. Ha kész, tegyük rácsra, és hagyjuk állni 10-15 percet, mielőtt felvágnánk (hogy szépen lehessen szeletelni). Kéksajt-mártással és párolt zöldséggel tálaljuk.

Mártáshoz

  1. A kéksajtot lereszeljük, és összeforraljuk a tejszínnel, majd beledobjuk a friss petrezselymet. Nem kell bele fűszer, a mártás így is elég karakteres. Lightosabb verzió, ha tejjel főzzük fel tejszín helyett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 22135
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a karácsonyt! Már szeptemberben elkezdek készülni rá, gyűjtögetem a meglepetéseket, és mindenkinek nagy körültekintéssel választok ajándékot, mert fontosnak tartom, hogy megkülönböztessük ezzel is az ünnepeket a hétköznapoktól, nincs ez másképp a konyhában sem, ez a Wellington, ahogy én készítem, próbáld ki te is!

Hozzávalók

Húshoz

Mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...