Csirke felsőcomb gombákkal és édesköménnyel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
167g csirke felsőcomb313 kcal
-
50g laskagomba15 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
42g bacon164 kcal
-
117g édeskömény26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g repceolaj88 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
5g vaj33 kcal
Összesen
666
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
150g laskagomba44 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
125g bacon491 kcal
-
350g édeskömény78 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g repceolaj265 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1999
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
34.7g csirke felsőcomb65 kcal
-
10.4g laskagomba3 kcal
-
10.4g csiperkegomba2 kcal
-
8.7g bacon34 kcal
-
24.3g édeskömény5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.1g repceolaj18 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g vaj7 kcal
Összesen
137
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 53.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1107.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 307.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 506 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 666 micro
Összesen
666
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101 g
Zsír
-
Összesen 160.1 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3321.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1328 mg
-
Nátrium 1452 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 922.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1519 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1997 micro
Összesen
1999
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirke felsőcomb
-
150 g laskagomba
-
125 g bacon
-
1 db édeskömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek repceolaj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 teáskanál füstölt pirospaprika
-
0.3 tk őrölt fűszerkömény
-
1 ek vaj
Elkészítés
- Dobjuk a baconszeleteket egy öntöttvas serpenyőbe / ha nincs, nem baj sima, serpenyő is jó, viszont akkor egy tepsiben kell befejeznünk az ételt/ és alacsony hőfokon pirítsuk ropogósra.
- Terítsük a megpirult bacon-t egy papírtőrlővel kibélelt tányérra. Töröljük ki a serpenyőt, öntsünk bele egy pici olajat, tekerjük fel a hőfokot és bőrös felével lefelé kezdjük el pirítani a combokat. Amint szép aranybarna és ropogós a bőr, fordítsuk meg a húsokat és közepes hőfokon pirítsuk további 4-5 percig.
- Amint megpirultak, tegyük félre a csirkecombokat és újra töröljük ki a serpenyőt. Ez fontos lépés, hogy minden tisztán és szépen piruljon. Keverjük össze a fűszereket majd dörzsöljük be a keverékkel a combokat.
- Újra csavarjük fel a hőfokot, csurgassunk némi olajat a serpenyőbe és pirítsuk meg a gombákat 2-3 körben. 1-2 perc alatt pirítsuk meg az édeskömenyek mindkét oldalát. Majd mehetnek félre.
- Kevés olajon, közepes hőfokon 3-4 perc alatt karamellizáljuk meg a hagymát. Helyezzük vissza a combokat a serpenyőbe vagy tepsibe, rá a hagymákra, majd jöhet a zúzott fokhagyma a vaj, a gombák és végül az édeskömény. Szórjuk meg a kakukkfűvel és tegyük a forró sütőbe kb. 15 percre.
- Tálaláskor szórjuk meg az édeskömény zöldjével és friss zsenge kakukkfűvel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1756
- Feltöltés dátuma: 2022. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sodrofa
33 recept