r
Nosalty Logó

Csirke felsőcomb gombákkal és édesköménnyel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sodrofa
Csirke felsőcomb gombákkal és édesköménnyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1999 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    1452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1519 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 1999 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Dobjuk a baconszeleteket egy öntöttvas serpenyőbe / ha nincs, nem baj sima, serpenyő is jó, viszont akkor egy tepsiben kell befejeznünk az ételt/ és alacsony hőfokon pirítsuk ropogósra.
  2. Terítsük a megpirult bacon-t egy papírtőrlővel kibélelt tányérra. Töröljük ki a serpenyőt, öntsünk bele egy pici olajat, tekerjük fel a hőfokot és bőrös felével lefelé kezdjük el pirítani a combokat. Amint szép aranybarna és ropogós a bőr, fordítsuk meg a húsokat és közepes hőfokon pirítsuk további 4-5 percig.
  3. Amint megpirultak, tegyük félre a csirkecombokat és újra töröljük ki a serpenyőt. Ez fontos lépés, hogy minden tisztán és szépen piruljon. Keverjük össze a fűszereket majd dörzsöljük be a keverékkel a combokat.
  4. Újra csavarjük fel a hőfokot, csurgassunk némi olajat a serpenyőbe és pirítsuk meg a gombákat 2-3 körben. 1-2 perc alatt pirítsuk meg az édeskömenyek mindkét oldalát. Majd mehetnek félre.
  5. Kevés olajon, közepes hőfokon 3-4 perc alatt karamellizáljuk meg a hagymát. Helyezzük vissza a combokat a serpenyőbe vagy tepsibe, rá a hagymákra, majd jöhet a zúzott fokhagyma a vaj, a gombák és végül az édeskömény. Szórjuk meg a kakukkfűvel és tegyük a forró sütőbe kb. 15 percre.
  6. Tálaláskor szórjuk meg az édeskömény zöldjével és friss zsenge kakukkfűvel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1726
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke felsőcomb gombákkal és édesköménnyel
sodrofa 33 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...