Csirke bolognais-chilis babos szósszal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
125g csirke alsócomb135 kcal
-
107g csirkeszárny127 kcal
-
58g virsli157 kcal
-
0 kcal
-
75g bolognai szósz34 kcal
-
133g konzerv paradicsom21 kcal
-
133g gombakonzerv43 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
67g fejtett bab222 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
A körethez és a tálaláshoz
-
125g kagylótészta464 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g salátalevél0 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
Összesen
1224
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
750g csirke alsócomb809 kcal
-
642g csirkeszárny760 kcal
-
350g virsli942 kcal
-
0 kcal
-
450g bolognai szósz203 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
800g gombakonzerv256 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
400g fejtett bab1332 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A körethez és a tálaláshoz
-
750g kagylótészta2783 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
14g salátalevél2 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
Összesen
7340
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
14.4g csirke alsócomb16 kcal
-
12.4g csirkeszárny15 kcal
-
6.7g virsli18 kcal
-
0 kcal
-
8.7g bolognai szósz4 kcal
-
15.4g konzerv paradicsom2 kcal
-
15.4g gombakonzerv5 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
7.7g fejtett bab26 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
A körethez és a tálaláshoz
-
14.4g kagylótészta54 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.3g salátalevél0 kcal
-
1.5g paradicsom0 kcal
Összesen
141
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.6 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2912 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 431 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 871 mg
-
Nátrium 1169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 430.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 640 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 839 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4003 micro
-
Lut-zea 684 micro
Összesen
1224
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 441.4 g
Zsír
-
Összesen 211.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17472 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 924 mg
-
Kálcium 2584 mg
-
Vas 104 mg
-
Magnézium 1537 mg
-
Foszfor 5227 mg
-
Nátrium 7017 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 924.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 123 mg
VÍZ
-
Összesen 2583.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 805 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 818 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 121 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3842 micro
-
Kolin: 1042 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 5032 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 24018 micro
-
Lut-zea 4102 micro
Összesen
7340
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 462 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
6 db csirke alsócomb
-
6 db csirkeszárny
-
450 g bolognai szósz
-
800 g konzerv paradicsom
-
80 dkg gombakonzerv
-
2 db zellerlevél
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
A körethez és a tálaláshoz
-
750 g kagylótészta
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 közepes db salátalevél
-
1 kis db paradicsom
Elkészítés
A húshoz
- A csirkecombokat és -szárnyakat megmossuk, leszárítjuk.
- A fokhagymát tisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
- A konzerv gomba levét leöntjük, felezzük a gombákat.
- A chilis babról a levet leöntjük (aki szereti, hagyja meg!).
- Az egész paradicsomos konzerveket tálba öntve, késsel kicsit feldaraboljuk.
- A bolognai szószt kinyitjuk.
- Egy tálba téve a combokat és szárnyakat, a fokhagymaszeletekkel és a fűszerkeveréket, friss petrezselyemzölddel, a finomra vágott zellerzölddel átforgatjuk.
- A sütőzacskóba tesszük a húsokat, a gombát, a chilis babot, az egész paradicsomot feldarabolva, a virslit felkarikázva, és a szószt. A zacskó száját befogva, jól átmozgatjuk, hogy minden mindenhová elérjen.
- A sütőzacskó száját lezárjuk, és tepsibe tesszük úgy, hogy a tetején 6-7 lyukat szúrunk fogpiszkálóval. Előmelegítet sütőben készre sütjük, pároljuk.
- A vizet feltessszük forrni, teszünk bele olajat, és ha forr, beletesszük a tésztát, sót, és a leírás szerint kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, tálba tesszük.
- Tálaljuk friss paradicsommal, salátával, petrezselyemmel a húst, a szószt és a tésztát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5676
- Feltöltés dátuma: 2011. június 16.
Ajánló
Tálaljuk jó sok reszelt sajttal. Aki szereti, a csípősebb ízt, természetesen tehet hozzá még erős paprikát. Finom bor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Mindig nyerő a csirke, a bolognai és a tészta. Most a hozzávalókat kissé feldobva, egy kicsit variálva, még látványosabb és ízletesebb lett. A kedves vendégünk is nagy csirke és bolognai imádó, ez a változat neki is tetszett.