r
Nosalty Logó

Csirke bécsi nagyon finoman

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boti
Csirke bécsi nagyon finoman
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3646 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2842.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 913 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    321.7 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11368.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    2302 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    3534 mg
  • Nátrium
    4578 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1105 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1084 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1095 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3646 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filéket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, prézli-szezámmag keverékbe forgatjuk. Olajban kisütjük mindkét oldalán, amíg aranybarna lesz.
  2. A sonkát és a gombát julien-re vágva kevés olajon összepirítjuk, fűszerezzük.
  3. A fokhagymát beletörjük a tejfölbe, és hagyjuk állni 1-2 órát. Ezt jó legelőször elvégezni.
  4. A megsült szeletek egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel. Ráhelyezünk egy réteg gomba-sonka keveréket, és nagyon sok sajtot reszelünk rá.
  5. Meleg sütőbe helyezzük, és felsőlánggal ráolvasztjuk a sajtot.
  6. Köretként sült burgonyát, párolt rizst vagy párolt zöldségeket adhatunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 605
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 68186
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját elképzelés. Nagyon finom. Ez a személyes véleményem, de nem csalódhat az a napi több tíz vendégem sem, aki ezt rendeli. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...