r
Nosalty Logó

Csikós tokány rozmaringos burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nyuszikutya
Csikós tokány rozmaringos burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tokányhoz

Hozzávalók a burgonyához

Összesen 1055 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tokányhoz

Hozzávalók a burgonyához

Összesen 3159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tokányhoz

Hozzávalók a burgonyához

Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1055 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.1 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3953.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 3159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tokányhoz

Hozzávalók a burgonyához

Elkészítés

Hozzávalók a tokányhoz

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és bacon szalonnát.
  2. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a csíkokra felszeletelt húst.
  3. Borsozzuk, sózzuk, megszórjuk a majorannával, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
  4. Kicsit átpirítjuk, majd kevés vízzel puhára pároljuk.
  5. A tejfölből a liszttel habarást készítünk, és behabarjuk az elkészült ételt.

Hozzávalók a burgonyához

  1. A kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük.
  2. Leszűrjük, majd olajozott sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a rozmaring leveleket.
  3. Forró sütőben 1 órát sütjük. Közben átkevergetjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1117
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 142543
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csikós tokány rozmaringos burgonyával
Nyuszikutya 51 recept

Szeretjük a hagyományos ételeket, így ezt a szaftos és ízes ételt szívesen ajánlom mindenkinek...

Hozzávalók

Hozzávalók a tokányhoz

Hozzávalók a burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...