r
Nosalty Logó

Csíkos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csíkos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    152 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2793.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 4421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejből egy keveset felmelegítünk, amiben leáztatjuk az édesítőket hogy jól feloldódjon.
  2. A maradék tejet 1evőkanál cukorral felmelegítjük, és megkelesztjük az élesztőt benne.
  3. Jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaót, a másikba vaníliás cukrot teszünk.
  4. Majd a kakaós és vaníliás tésztát is elfelezzük
  5. Téglalap alakúra nyújtjuk mind a négy cipót, a kakaósra vaníliásat teszünk (vagy fordítva) és így tekerjük fel szorosan.
  6. Tetejét tojással megkenjük, majd hagyjuk kelni kb. fél órát.
  7. Előmelegített 180 C fokos sütőben sütjük kb.20 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 577
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 191
  • Össznézettség: 117180
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reggelire és vacsorára is finom kalács, másnap is puha marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...