r
Nosalty Logó

Csíkos charlotte-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csíkos charlotte-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5901.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    2309 mg
  • Nátrium
    1735 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1670 micro
Összesen 3108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a langyos vízzel, cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól elkeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a felét hozzákeverjük a tésztához. Itt még nyugodtan használhatunk erőteljesebb mozdulatokat, nem baj, ha kicsit összetörik a hab. Ha ez megvan, hozzáadjuk a hab másik felét is, inkább beleforgatjuk, mintsem keverjük.
  3. A masszát 25x35-ös, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Ha kisült, még forrón, a sütőpapírral együtt, egy konyharuha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
  5. Ha meghűlt, óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt, és megkenjük a lekvárral. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta beszívja a lekvárt.

Krém

  1. A hulalából kemény habot verünk, hozzáadjuk a joghurtot, citromhéjat és ízlés szerint citromlevet.
  2. A zselatint egy pohárban elkeverjük 3 evőkanál vízzel, és miután megduzzadt, forró vízben felolvasztjuk. A citromos krémből elveszünk egy evőkanálnyit, és a zselatinhoz keverjük (hőkiegyenlítés). Ezután az egészet beleöntjük a krémbe, és robotgéppel elkeverjük.
  3. A krémet két felé osztjuk, egyik felébe belekeverjük a leturmixolt fekete szedret és ízlés szerint cukrot.
  4. A piskótatekercset szeletekre vágjuk, egy félgömb formát kibélelünk vele. Beleöntjük a citromos krém egyik felét, rá a szedres krém felét, majd a maradék citromos és végül megint a szedres.
  5. A maradék piskótával lefedjük, kicsit belenyomkodjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3556
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb története. Édességre vágytunk, ezt sikerült összehozni. :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...