Csicseriborsós tészta gazdagon
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2 kcal
-
28g olívaolaj250 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
67g paradicsomlé11 kcal
-
133g csicseriborsó504 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
83g kagylótészta309 kcal
-
17g spagetti tészta62 kcal
Összesen
1272
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
400g csicseriborsó1512 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g kagylótészta928 kcal
-
50g spagetti tészta186 kcal
Összesen
3820
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
6.3g sárgarépa2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
6.7g olívaolaj59 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
26 kcal
-
15.8g paradicsomlé3 kcal
-
31.6g csicseriborsó120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19.8g kagylótészta73 kcal
-
15 kcal
Összesen
302
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1050.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 148.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1011 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2240 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6025 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
1272
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.2 g
Zsír
-
Összesen 149.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3152.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 527 mg
-
Foszfor 1724 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 501 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 444.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 674 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3032 micro
-
Kolin: 471 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6720 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18075 micro
-
Lut-zea 486 micro
Összesen
3820
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 196 micro
-
β-karotin 531 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1429 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 gerezd fokhagyma
-
5 dkg halványító zeller
-
1 dl olívaolaj
-
1 szál rozmaring
-
2 dl paradicsomlé
-
400 g csicseriborsó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Először is előző este beáztatjuk a csicseriborsót,leöntjük róla a vizet, majd tiszta vízben fedővel letakarva feltesszük főni, kb. 50-60 perc alatt puhára fő.
- A répát, hagymát, fokhagymát, zellerszárat megtisztítjuk, megmossuk, majd késes metélővel ledaráljuk.
- Az olaj felét (0,5 dl)egy nagyobb fazékban feltesszük a tűzre, beletesszük a lemixelt zöldségeket, kis lángon 15 percig pirítjuk, kevergetve.
- Majd hozzáadjuk a rozmaringot (lehet egészben vagy apróra metélve, ki ahogy szereti) és a szalonnát is. Addig pirítjuk, amíg a szalonna szép üveges nem lesz
- Hozzáadjuk a csicseriborsót is, picit összepirítjuk kevergetve az egészet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepjen mindent.
- Hozzáadjuk a paradicsomszószt, sózzuk (óvatosan a szalonna miatt), borsozzuk, majd lefedve még kb. 15-20 percig lassan forraljuk.
- Közben feltesszük a vizet a tésztának forrni, mikor forr, sózzuk, és a tésztánkat az utasítás szerint készre főzzük, majd ha kész, leszűrjük.
- Közben a kész csicseriborsó kb. 1/3-át kivesszük, lemixeljük (vagy áttörjük),majd visszaöntjük a többihez.
- Legutoljáraaz olaj másik felét (0,5 dl)egy kicsike edényben feltesszük a lángra, jó forró legyen, majd mikor már szinte sistereg, beleöntjük a darabolt spagettinket, és mindig kevergetve szép aranybarnára pirítjuk.
- A leszűrt tésztát összekeverjük a csicseriborsóval, kimerjük a tányérokba, és végül a még forró pirított spagettivel meghintjük a tetejét, és egy pici olajat is csorgatunk rá.
- Azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5054
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Ajánló
A pirított tésztát ne hagyjuk ki semmiképpen, olyan finom ropogós!! Ha főételnek szeretnénk, akkor fejenként kb. 80 g tészta elegendő. Én úgy szoktam csinálni, hogy a kifőtt tésztára szedem rá merőkanállal a csicseriborsóst, így meg tudom határozni, hogy mennyire legyen "leveses" a tészta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Ez is egy nagyon finom mediterrán recept, a csicseriborsós recept a netről van, a pirított tésztát az anyósomtól lestem el.