r
Nosalty Logó

Csicseriborsós tészta gazdagon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Cafika
Csicseriborsós tészta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1011 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6025 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3152.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3032 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6720 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18075 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 3820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1429 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is előző este beáztatjuk a csicseriborsót,leöntjük róla a vizet, majd tiszta vízben fedővel letakarva feltesszük főni, kb. 50-60 perc alatt puhára fő.
  2. A répát, hagymát, fokhagymát, zellerszárat megtisztítjuk, megmossuk, majd késes metélővel ledaráljuk.
  3. Az olaj felét (0,5 dl)egy nagyobb fazékban feltesszük a tűzre, beletesszük a lemixelt zöldségeket, kis lángon 15 percig pirítjuk, kevergetve.
  4. Majd hozzáadjuk a rozmaringot (lehet egészben vagy apróra metélve, ki ahogy szereti) és a szalonnát is. Addig pirítjuk, amíg a szalonna szép üveges nem lesz
  5. Hozzáadjuk a csicseriborsót is, picit összepirítjuk kevergetve az egészet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepjen mindent.
  6. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, sózzuk (óvatosan a szalonna miatt), borsozzuk, majd lefedve még kb. 15-20 percig lassan forraljuk.
  7. Közben feltesszük a vizet a tésztának forrni, mikor forr, sózzuk, és a tésztánkat az utasítás szerint készre főzzük, majd ha kész, leszűrjük.
  8. Közben a kész csicseriborsó kb. 1/3-át kivesszük, lemixeljük (vagy áttörjük),majd visszaöntjük a többihez.
  9. Legutoljáraaz olaj másik felét (0,5 dl)egy kicsike edényben feltesszük a lángra, jó forró legyen, majd mikor már szinte sistereg, beleöntjük a darabolt spagettinket, és mindig kevergetve szép aranybarnára pirítjuk.
  10. A leszűrt tésztát összekeverjük a csicseriborsóval, kimerjük a tányérokba, és végül a még forró pirított spagettivel meghintjük a tetejét, és egy pici olajat is csorgatunk rá.
  11. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5048
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Ajánló

A pirított tésztát ne hagyjuk ki semmiképpen, olyan finom ropogós!! Ha főételnek szeretnénk, akkor fejenként kb. 80 g tészta elegendő. Én úgy szoktam csinálni, hogy a kifőtt tésztára szedem rá merőkanállal a csicseriborsóst, így meg tudom határozni, hogy mennyire legyen "leveses" a tészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is egy nagyon finom mediterrán recept, a csicseriborsós recept a netről van, a pirított tésztát az anyósomtól lestem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...