Csicseriborsós marharagu krumplinudlival
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
Marharagu
-
167g marhahús237 kcal
-
185 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
Krumplinudli
-
233g burgonya135 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
2g só0 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
Összesen
922
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
Marharagu
-
500g marhahús710 kcal
-
556 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Krumplinudli
-
700g burgonya404 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
7g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
Összesen
2764
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
Marharagu
-
22.1g marhahús31 kcal
-
17.7g csicseriborsó (konzerv)25 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
7.1g sárgarépa3 kcal
-
1.4g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
Krumplinudli
-
31g burgonya18 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
Összesen
123
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 59.6 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2528.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 1412 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 468.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1654 micro
-
β-karotin 4050 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3069 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
922
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 178.7 g
Zsír
-
Összesen 61.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7584.6 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 2142 mg
-
Nátrium 4236 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1404.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1295 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 438 micro
-
Kolin: 708 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 4961 micro
-
β-karotin 12149 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 9206 micro
-
Lut-zea 699 micro
Összesen
2764
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 220 micro
-
β-karotin 538 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 408 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Marharagu
-
2 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db sárgarépa
-
2 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál oregánó
-
0.5 teáskanál bazsalikom
Krumplinudli
Elkészítés
Marharagu
- A marhahúst vágjuk fel nagyobb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel. A csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
- Egy edényben hevítsük fel a zsírt (v. olajat), adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát.
- Pár pillanat múlva adjuk hozzá a kockára vágott húst, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot és a csípős paprikakrémet, majd addig pároljuk míg a hús kifehéredik.
- Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzzük félpuhára a húst. Amikor a hús félpuhára főtt, adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, és addig főzzük, hogy a hús jó puha legyen, és a szaft besűrűsödjön.
- Ezután adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót, majd főzzük még pár percig, hogy az ízek jól összefőjenek. (közben ha szükséges, ízesítsünk utána)
- Tálaláskor a csicseriborsós marharagut a krumplinudlival kínáljuk. Krumplinudli helyett, ízlés szerint pl. egy szelet friss kenyérrel is tálalhatjuk, tunkolhatjuk a szaftos ragut.
Krumplinudli
- A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, nyomjuk át a krumplinyomón, és hagyjuk kihűlni. (v. villával alaposan törjük össze)
- Amikor a krumpli kihűlt, adjunk hozzá kb. 20 dkg lisztet, a sót, és az egész tojást, majd kezdjük el összegyúrni.
- Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (ne legyen se túl lágy, se túl kemény)
- Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki jó ujjnyi vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es csíkokra. A tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, majd a tenyerünk között sodorjuk nudli formára. (közben lisztezzük, hogy a nudlik ne ragadjanak össze)
- Ezután tegyük forrásban lévő enyhén sós vízbe a nudlikat, várjuk meg míg feljönnek a víz tetejére, és főzzük tovább pár percig, majd szedjük ki, és hideg vízben öblítsük le. Egy edényben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd az alaposan lecsepegtetett nudlit tegyük bele. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2171
- Feltöltés dátuma: 2023. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept