r
Nosalty Logó

Csicseriborsós marharagu krumplinudlival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Csicseriborsós marharagu krumplinudlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Marharagu

Krumplinudli

Összesen 922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Marharagu

Krumplinudli

Összesen 2764 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Marharagu

Krumplinudli

Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2528.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    1412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1654 micro
  • β-karotin
    4050 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3069 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    178.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7584.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    4236 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1404.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4961 micro
  • β-karotin
    12149 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9206 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 2764 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    408 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Marharagu

Krumplinudli

Elkészítés

Marharagu

  1. A marhahúst vágjuk fel nagyobb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel. A csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
  2. Egy edényben hevítsük fel a zsírt (v. olajat), adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát.
  3. Pár pillanat múlva adjuk hozzá a kockára vágott húst, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot és a csípős paprikakrémet, majd addig pároljuk míg a hús kifehéredik.
  4. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzzük félpuhára a húst. Amikor a hús félpuhára főtt, adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, és addig főzzük, hogy a hús jó puha legyen, és a szaft besűrűsödjön.
  5. Ezután adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót, majd főzzük még pár percig, hogy az ízek jól összefőjenek. (közben ha szükséges, ízesítsünk utána)
  6. Tálaláskor a csicseriborsós marharagut a krumplinudlival kínáljuk. Krumplinudli helyett, ízlés szerint pl. egy szelet friss kenyérrel is tálalhatjuk, tunkolhatjuk a szaftos ragut.

Krumplinudli

  1. A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, nyomjuk át a krumplinyomón, és hagyjuk kihűlni. (v. villával alaposan törjük össze)
  2. Amikor a krumpli kihűlt, adjunk hozzá kb. 20 dkg lisztet, a sót, és az egész tojást, majd kezdjük el összegyúrni.
  3. Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (ne legyen se túl lágy, se túl kemény)
  4. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki jó ujjnyi vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es csíkokra. A tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, majd a tenyerünk között sodorjuk nudli formára. (közben lisztezzük, hogy a nudlik ne ragadjanak össze)
  5. Ezután tegyük forrásban lévő enyhén sós vízbe a nudlikat, várjuk meg míg feljönnek a víz tetejére, és főzzük tovább pár percig, majd szedjük ki, és hideg vízben öblítsük le. Egy edényben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd az alaposan lecsepegtetett nudlit tegyük bele. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2171
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Marharagu

Krumplinudli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...