r
Nosalty Logó

Csicseriborsó ragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Csicseriborsó ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2098 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    780 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    602 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1432 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    8392 micro
  • β-crypt
    1851 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    2467 micro
Összesen 1203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    841 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyújtsuk be a sütőt. Az egész fokhagymafej tetejét levágjuk, pici olívaolajjal meglocsoljuk, borsozzuk. Alufóliába csomagolva, forró sütőbe rakva megsütjük.
  2. A paprikákat szeleteljük fel vékony csíkokra, az újhagymát karikázzuk fel, és rakjuk egy nagy serpenyőbe, amiben az olajat közepes lángon felhevítettük. Sózzuk, szórjuk rá a pirospaprikát meg az őrölt köményt, és dinszteljük meg.
  3. Öntsük hozzá a paradicsomot, meg a barna cukrot, pároljuk 30 percig.
  4. A fokhagyma amikor megsül, kinyomjuk a héjából, és villával pépesítjük, adjuk a paradicsomhoz a csicseriborsóval, citromhéjjal, a vékony csíkokra vágott mentával, meg a felaprított petrezselyemmel. Ezzel csak melegítsük össze.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 391
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 42070
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

A csicseriborsót Sárdi Dani útmutatása szerint készítettem. Egyszerre megfőztem fél kilót, a maradékot lefagyasztottam.

Receptkategóriák

Ezt az ételt, mikor megláttam, azért akartam elkészíteni, mert megtetszett a színei miatt. Utána a hozzávalókat megnéztem, és azt is mind szeretem. Mindig az alapanyagok után döntöm el, hogy valamit főzök-e vagy sem. A citromos ízesítés miatt szerintem jól illik hal vagy tengeri herkentyűk mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...