r
Nosalty Logó

Csicseriborsó-leves Katharosztól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Csicseriborsó-leves Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1361 micro
  • β-karotin
    3999 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 572 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3106.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1453 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    2776.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2466 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    5443 micro
  • β-karotin
    15996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4609 micro
Összesen 2291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, kevergetve kicsit megpirítjuk benne.
  2. Rádobjuk a karikára vágott sárgarépát és a zöldbabot, átforgatjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, felforraljuk és félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a leszűrt csicseriborsót, készre főzzük.
  3. A tejszínt elkeverjük a keményítővel és a leveshez adjuk, ízesítjük sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11184
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csicseriborsó-leves Katharosztól
Katharosz 499 recept

Eddig valamiért kimaradt az életemből a csicseriborsó, de most pótolom, mivel a családomban nagy sikert aratott. A Fiam nem igazán rajong a levesekért, de ez neki is bejött!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...