r
Nosalty Logó

Csicseriborsó gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csicseriborsó gombóc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombóchoz

A fűszerkeverékhez

A sütéshez

Az öntethez

Összesen 1743 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombóchoz

A fűszerkeverékhez

A sütéshez

Az öntethez

Összesen 3483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombóchoz

A fűszerkeverékhez

A sütéshez

Az öntethez

Összesen 192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    628 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    735 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 1743 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    289.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4218.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    2579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1470 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 3483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A fűszerkeverékhez

A sütéshez

Az öntethez

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk szódabikarbónás vízbe.
  2. Másnap a fűszereket kikeverjük, a hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk.
  3. Aprítógépbe beleszórjuk az összetevőket, ráütünk 1 tojást, és pürésítjük.
  4. Vizes kézzel gombócokat gyúrunk, és forró olajban (napraforgó olajba 1 ek szezámolajat tegyünk) ropogósra sütjük.
  5. A joghurtot kikeverjük egy kis citromlével, korianderrel és 1-2 csepp szezámolajjal.
  6. Felitatjuk a felesleges olajat a gombócokról, és a joghurtos öntettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 517
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 35678
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvelem a keleties ízeket, és ez egy olyan zöldség számomra, amelyet más ízvilággal el sem tudok képzelni. Semleges íze miatt erőteljesen fűszereztem. Előételként és főételként egyaránt fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

A gombóchoz

A fűszerkeverékhez

A sütéshez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...