r
Nosalty Logó

Cserkészsüti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Cserkészsüti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kókusz karamellhez

A csokimázhoz

1000
Kalória
12.6g
Fehérje
136.5g
Szénhidrátok
45.9g
Zsír
82.8g
Víz
143.1g
Koleszterin
3.4g
Rost
101g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kókusz karamellhez

A csokimázhoz

Összesen 1000 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kókusz karamellhez

A csokimázhoz

Összesen 5997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kókusz karamellhez

A csokimázhoz

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1000 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    275.4 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1948 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    818.9 g
  • Cukor
    606 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    497.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 5997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, sót. Addig keverjük míg szemcsés nem lesz.
  3. Egy 24 cm-es formát kivajazunk, és kilisztezünk, majd beletesszük a tésztát, és jó alaposan lenyomkodjuk a kezünkkel. (Fontos, hogy a szélekre is jusson belőle.)
  4. Körülbelül 15 percig sütjük múlva, amikor már kezd barnulni a süti széle, kivesszük a sütőből.
  5. Elkészítjük a krémet! Egy tálba beletesszük a cukrot, a krémsajtot és habosra keverjük. Belereszeljük a citromhéjat. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, és a tejet. Ráöntjük a tésztára.
  6. Újabb 20-25 percig (szilárdulásig) sütjük.
  7. Egy darabig hűtjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.
  8. Egy lábosba beletesszük a cukrot, mézet és a vizet. Körülbelül 10 percig főzzük/karamellizáljuk. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a tejszínt, és visszatesszük a tűzre 5 percre.Tegyünk bele egy kevés sót, és hűtsük le.
  9. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a kókuszt, és ezt is hűtsük egy darabig.
  10. Öntsük hozzá a kókuszt a karamellhez, majd kenjük szét a pite tetején, egyenletesen eloszlatva.
  11. Ha kész, pihentessük egy pár órát a hűtőben, de akár egy éjszakát is.
  12. Ha elkészült, vízgőz fölött olvasszunk csokoládét, tegyünk hozzá egy kevés vizet, majd öntsük a tortára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Tepsi mérete: 24

Gyerekkoromban imádtam az Addams family-t, sőt a mai napig nagyon kedvelem. Oda vagyok az abszurd humorért. Az egyik kedvenc jelenetem, amikor Wednesday és öccse, limonádét árulnak. A következő bárbeszédet folyatatják le egy cserkész kislánnyal… - Ez igazi citromból van? - Igen. - Jó, mert én csak a természetes italokat, és ételeket szeretem. Tudjátok mit? Veszek egy pohárral, ha vesztek tőlem egy doboz finom cserkészsüteményt! - Igazi cserkészből sütötték? Ezek után kíváncsi lettem miből is van ez a cserkész süti, valahogy gyanítottam, hogy nem cserkészből…és milyen igazam lett! Ez tulajdonképpen egy pite, vajas tésztával, krémmel, kókusszal a tetején. Isteni finom! Én csokit is tettem rá, és ebből készítettem is egy szép pókhálót a pite tetejére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!