r
Nosalty Logó

Cseresznyével töltött morzsahabos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Cseresznyével töltött morzsahabos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5999.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2508 mg
  • Nátrium
    1487 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.1 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2490 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 5184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a picit megolvasztott vajjal és cukorral jó habosra felverjük.
  2. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk a tortadarát. Kanalankét adagolva hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Majd óvatos, laza mozdulatokkal belekeverjük a felvert habot.
  3. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tortaformába öntjük.
  4. Légkeveréses sütőben készre sütjük (TŰPRÓBA).
  5. Míg sül, elkészítjük a tölteléket: leveszünk egy kevés levet a cseresznyéről, és az étkezési kemyényítővel elkeverjük.
  6. Felforraljuk a cseresznyét a maradék lével, és hozzáöntjük a keményítős levet is. Mikor kész, hagyjuk hűlni.
  7. A megsült és kicsit kihűlt tésztát kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm legyen az alja, és legyen pereme is.
  8. A morzsa 2/3-át zsiradék nélküli serpenyőben kicsit megpirítjuk. Mikor hűlt, hozzákeverjük a maradék morzsát.
  9. Felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral (ha nem elég édes, akkor teszünk bele még kristálycukrot), mikor összeállt a hab, belekeverjük a morzsát.
  10. A tortalapot megtöltjük a cseresznyés masszával, erre rákenjük a morzsás habot.
  11. Reszelünk rá csokit, és megszórjuk vékonyan kakaóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2181
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyével töltött morzsahabos süti
Alkonyat 83 recept

Egy kis különleges habos sütire vágytunk. Isteni finom! Csak ajánlani tudom. Morzsája sem maradt :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...