Cseresznyével töltött morzsahabos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
34g tojás43 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
16g finomliszt57 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
16g csokoládédara85 kcal
A töltelékhez
-
46g cseresznyebefőtt33 kcal
-
17 kcal
-
7 kcal
A tetejére
-
50g habtejszín146 kcal
-
15 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
Összesen
648
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
125g csokoládédara683 kcal
A töltelékhez
-
370g cseresznyebefőtt266 kcal
-
133 kcal
-
15g vaníliás cukor58 kcal
A tetejére
-
400g habtejszín1168 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
38 kcal
-
0 kcal
Összesen
5184
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
15.5g tojás20 kcal
-
8.5g vaj61 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
7.1g csokoládédara39 kcal
A töltelékhez
-
20.9g cseresznyebefőtt15 kcal
-
8 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
A tetejére
-
22.6g habtejszín66 kcal
-
1.7g vaníliás cukor7 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.4g csokoládéforgács2 kcal
-
0 kcal
Összesen
295
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 311 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
648
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 313.6 g
-
Telített zsírsav 187 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5999.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 1453 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 2508 mg
-
Nátrium 1487 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 549.1 g
-
Cukor 326 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 482.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2532 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 2490 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1288 micro
Összesen
5184
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
150 g vaj
-
200 g cukor
-
125 g finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
370 g cseresznyebefőtt
-
35 g étkezési keményítő
A tetejére
-
400 g habtejszín
-
3 csomag vaníliás cukor
-
1 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a picit megolvasztott vajjal és cukorral jó habosra felverjük.
- A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk a tortadarát. Kanalankét adagolva hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Majd óvatos, laza mozdulatokkal belekeverjük a felvert habot.
- Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tortaformába öntjük.
- Légkeveréses sütőben készre sütjük (TŰPRÓBA).
- Míg sül, elkészítjük a tölteléket: leveszünk egy kevés levet a cseresznyéről, és az étkezési kemyényítővel elkeverjük.
- Felforraljuk a cseresznyét a maradék lével, és hozzáöntjük a keményítős levet is. Mikor kész, hagyjuk hűlni.
- A megsült és kicsit kihűlt tésztát kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm legyen az alja, és legyen pereme is.
- A morzsa 2/3-át zsiradék nélküli serpenyőben kicsit megpirítjuk. Mikor hűlt, hozzákeverjük a maradék morzsát.
- Felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral (ha nem elég édes, akkor teszünk bele még kristálycukrot), mikor összeállt a hab, belekeverjük a morzsát.
- A tortalapot megtöltjük a cseresznyés masszával, erre rákenjük a morzsás habot.
- Reszelünk rá csokit, és megszórjuk vékonyan kakaóval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2180
- Feltöltés dátuma: 2012. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Egy kis különleges habos sütire vágytunk. Isteni finom! Csak ajánlani tudom. Morzsája sem maradt :-)