Cserepes aszalt szilvás húsos káposzta
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A káposztához
-
417g savanyú káposzta79 kcal
-
167g sertéscsülök232 kcal
-
83g sertéstarja155 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
273 kcal
-
83g aszalt szilva200 kcal
-
42g lecsó17 kcal
-
83g tejföl165 kcal
-
250g kenyér685 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
A gombóchoz
-
42g darált sertéshús76 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A káposztához
-
5000g savanyú káposzta950 kcal
-
2000g sertéscsülök2779 kcal
-
1000g sertéstarja1860 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
500g kolozsvári szalonna3275 kcal
-
1000g aszalt szilva2400 kcal
-
500g lecsó205 kcal
-
1000g tejföl1980 kcal
-
3000g kenyér8220 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
A gombóchoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A káposztához
-
33.7g savanyú káposzta6 kcal
-
13.5g sertéscsülök19 kcal
-
6.7g sertéstarja13 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3.4g kolozsvári szalonna22 kcal
-
6.7g aszalt szilva16 kcal
-
3.4g lecsó1 kcal
-
6.7g tejföl13 kcal
-
20.2g kenyér55 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
A gombóchoz
-
3.4g darált sertéshús6 kcal
-
0.4g tojás0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.9 g
Zsír
-
Összesen 86.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6247.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 599 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1069 mg
-
Nátrium 4163 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 752.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1487 micro
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1018.8 g
Zsír
-
Összesen 1042 g
-
Telített zsírsav 371 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 379 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 163 g
-
Koleszterin 3120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74968.2 g
-
Cink 122 mg
-
Szelén 1600 mg
-
Kálcium 7185 mg
-
Vas 219 mg
-
Magnézium 3003 mg
-
Foszfor 12825 mg
-
Nátrium 49956 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2383.7 g
-
Cukor 683 mg
-
Élelmi rost 339 mg
VÍZ
-
Összesen 9025.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1904 micro
-
B6 vitamin: 27 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 771 mg
-
D vitamin: 718 micro
-
K vitamin: 1408 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 371 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3907 micro
-
Kolin: 3591 mg
-
Retinol - A vitamin: 1434 micro
-
α-karotin 820 micro
-
β-karotin 4622 micro
-
β-crypt 944 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17841 micro
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Hozzávalók
A káposztához
-
majoranna ízlés szerint
-
1 kg aszalt szilva
-
babérlevél ízlés szerint
A gombóchoz
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
A káposztához
- Töltött káposztának való gombócot gyúrunk az alapanyagokból, egy nappal a főzés előtt. Hűtőben jól érjen össze.
- Rétegezzüka dolgokat, lecsó az aljára, rá a káposzta, hús kockázva és a gombócok.Mindegyikből egy kevés. Rétegenként kis fűszer: bors, babér, majoranna, paprika, borsikafű (csak icipici csipet), zöldségporés rétegenként egy bő marék aszalt szilva. Következőt ugyanígy stb.Nagyjából 3 réteg simán elfér, ha púpos, majd összeesik úgyis..
- Tetejére kevés lecsó vagy karika paradicsom - paprika. Majd pár szem szilva oda is. Jó meleg vízzel öntsükfel(melegedjen át a cserép, mielőtt odatesszüka parázs mellé. Ha hidegen tesszükoda, akkor a hőkülönbség repedést okozhat!). De ne lepje el nagyon, csak színig legyen, egy pici zöldségporral és pirospaprikával is hintsük meg.Kb. egy óra múlva kezd rotyogni, aztán számolandó még 4 óra.A levet lehet fővés közben majd pótolni, de az utolsó órában már nem kell.
- Parázs mellé odatesszük, a fára ügyelünk, hogy legyen utánpótlás, óránként fordítunk rajta.
- 4-5 óra alatt megfő. Sózni nem kell, a káposzta és a füstölt hús megadja neki a sót.
- Ha kész, hagyjuk állni fél órát ( egy napot is lehetne, de úgysem bírjuk ki:).
- Tulajdonképpen székelykáposzta jellegű, akár bele is lehetne keverni a tejfölt, de én csak a tányérban teszem hozzá, ez opcionális.
- Kenyérrel tálaljuk.
- Jó étvágyat kívánok! :) A12 fő csak jelzés értékű, ebből az adagból 12 -en repetázva is ehetnek.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3594
- Feltöltés dátuma: 2013. október 19.
Ajánló
Annak, aki szereti az ínyenc ételeket. Szerintem nem találtam fel a spanyol viaszt, de azért nem lett rossz :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Következő cserepes receptem egy kicsit más.. Bár hasonlít a székelykáposztához, de jól fel van turbózva. Szerettem volna valami mást, ami nem megszokott. Na ez az étel ilyen! Aszalt szilvásan, ha jól eltaláljuk az arányokat, kiváló ízvilágot kapunk, pikáns de nem hivalkodó. De persze ízlések és pofonok. Ha van lehetőségetek, próbáljátok ki! Fontos, hogy ne legyen uralkodó, túl intenzív az édes, aszalt szilva íz, hanem csak pikáns legyen tőle az étel. Ezzel az aránnyal pont sikerült kihozni belőle azt. amit szerettem volna. Vigyázat! - finom.. ;) Bár időigényes, mint minden cserepes étel - lásd a többi receptem -, itt az a lényeg, hogy jó legyen, ne pedig gyors.. Megéri váratni a vendéget.. Nem lesznek elégedetlenek. :) És nem veszik össze a tejföllel, nem kell félni. :)