r
Nosalty Logó

Cserepes aszalt szilvás húsos káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ironmikee
Cserepes aszalt szilvás húsos káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A káposztához

A gombóchoz

Összesen 1894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A káposztához

A gombóchoz

Összesen 22726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A káposztához

A gombóchoz

Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6247.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    4163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 1894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1018.8 g

Zsír

  • Összesen
    1042 g
  • Telített zsírsav
    371 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    379 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    3120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74968.2 g
  • Cink
    122 mg
  • Szelén
    1600 mg
  • Kálcium
    7185 mg
  • Vas
    219 mg
  • Magnézium
    3003 mg
  • Foszfor
    12825 mg
  • Nátrium
    49956 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2383.7 g
  • Cukor
    683 mg
  • Élelmi rost
    339 mg

VÍZ

  • Összesen
    9025.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1904 micro
  • B6 vitamin:
    27 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    771 mg
  • D vitamin:
    718 micro
  • K vitamin:
    1408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    371 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3907 micro
  • Kolin:
    3591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1434 micro
  • α-karotin
    820 micro
  • β-karotin
    4622 micro
  • β-crypt
    944 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17841 micro
Összesen 22726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A gombóchoz

Elkészítés

A káposztához

  1. Töltött káposztának való gombócot gyúrunk az alapanyagokból, egy nappal a főzés előtt. Hűtőben jól érjen össze.
  2. Rétegezzüka dolgokat, lecsó az aljára, rá a káposzta, hús kockázva és a gombócok.Mindegyikből egy kevés. Rétegenként kis fűszer: bors, babér, majoranna, paprika, borsikafű (csak icipici csipet), zöldségporés rétegenként egy bő marék aszalt szilva. Következőt ugyanígy stb.Nagyjából 3 réteg simán elfér, ha púpos, majd összeesik úgyis..
  3. Tetejére kevés lecsó vagy karika paradicsom - paprika. Majd pár szem szilva oda is. Jó meleg vízzel öntsükfel(melegedjen át a cserép, mielőtt odatesszüka parázs mellé. Ha hidegen tesszükoda, akkor a hőkülönbség repedést okozhat!). De ne lepje el nagyon, csak színig legyen, egy pici zöldségporral és pirospaprikával is hintsük meg.Kb. egy óra múlva kezd rotyogni, aztán számolandó még 4 óra.A levet lehet fővés közben majd pótolni, de az utolsó órában már nem kell.
  4. Parázs mellé odatesszük, a fára ügyelünk, hogy legyen utánpótlás, óránként fordítunk rajta.
  5. 4-5 óra alatt megfő. Sózni nem kell, a káposzta és a füstölt hús megadja neki a sót.
  6. Ha kész, hagyjuk állni fél órát ( egy napot is lehetne, de úgysem bírjuk ki:).
  7. Tulajdonképpen székelykáposzta jellegű, akár bele is lehetne keverni a tejfölt, de én csak a tányérban teszem hozzá, ez opcionális.
  8. Kenyérrel tálaljuk.
  9. Jó étvágyat kívánok! :) A12 fő csak jelzés értékű, ebből az adagból 12 -en repetázva is ehetnek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3606
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 19.

Ajánló

Annak, aki szereti az ínyenc ételeket. Szerintem nem találtam fel a spanyol viaszt, de azért nem lett rossz :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cserepes aszalt szilvás húsos káposzta
ironmikee 6 recept

Következő cserepes receptem egy kicsit más.. Bár hasonlít a székelykáposztához, de jól fel van turbózva. Szerettem volna valami mást, ami nem megszokott. Na ez az étel ilyen! Aszalt szilvásan, ha jól eltaláljuk az arányokat, kiváló ízvilágot kapunk, pikáns de nem hivalkodó. De persze ízlések és pofonok. Ha van lehetőségetek, próbáljátok ki! Fontos, hogy ne legyen uralkodó, túl intenzív az édes, aszalt szilva íz, hanem csak pikáns legyen tőle az étel. Ezzel az aránnyal pont sikerült kihozni belőle azt. amit szerettem volna. Vigyázat! - finom.. ;) Bár időigényes, mint minden cserepes étel - lásd a többi receptem -, itt az a lényeg, hogy jó legyen, ne pedig gyors.. Megéri váratni a vendéget.. Nem lesznek elégedetlenek. :) És nem veszik össze a tejföllel, nem kell félni. :)

Hozzávalók

A káposztához

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...