r
Nosalty Logó

Cseh krémes (vendégváró)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csányi Ica emlékére
Cseh krémes (vendégváró)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A barna lapokhoz

A krémhez

875
Kalória
11.4g
Fehérje
69g
Szénhidrátok
61.7g
Zsír
44g
Víz
141g
Koleszterin
1.4g
Rost
29.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A barna lapokhoz

A krémhez

Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A barna lapokhoz

A krémhez

Összesen 7008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A barna lapokhoz

A krémhez

Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    493.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    228 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7334.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2056 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    2817 mg
  • Nátrium
    2068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.3 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    352.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 7008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát sütünk a következő módon (ez lesz a sütemény közepe): a tojások fehérjét habbá verjük, amikor már jó kemény beleszórjuk a cukrot, és tovább verjük.
  2. Amikor ezzel is jó keményre vertük, akkor kettesével hozzáadjuk a tojások sárgáját óvastosan. Kézi habverőt veszünk elő, és a többi műveletet azzal végezzük, óvastosan forgatva.
  3. A lisztet összekeverjük 1/2 csomag sütőporral, és a masszára szórjuk kb. két részletben, és a habverővel óvatosan, hogy a hab ne törjön, összekeverjük.
  4. Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bevont tepsiben sütjük tűpróbáig. Először 6-os, majd 4-es fokozaton. Ha már a tűn nem marad massza és szép világosbarna mindenütt, akkor a tepsiből a deszkára borítjuk.

A barna lapokhoz

  1. Az alapanyagokat összedolgozzuk, kétfelé vesszük, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A piskótás tepsi hátoldalát bezsírozzuk, belisztezzük és ezen sütjük a lapokat. Rövid ideig szabad csak sütni, még puhán ki lehet venni.

A krémhez

  1. A tejet a liszttel és 4 evőkanál cukorral sűrű krémmé főzünk. A margarint 2 vaníliás cukorral habosra keverjük. A krémmel összekeverjük, és ezzel töltjük a lapokat.
  2. Az összeállítás menete a következő: alul barna lap, a közepén piskóta, felül barna lap, köztük a krém. A tetejét porcukorral hintjük, vagy csokoládéval leöntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!