r
Nosalty Logó

Cseh krémes (vendégváró)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csányi Ica emlékére
Cseh krémes (vendégváró)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A barna lapokhoz

A krémhez

Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A barna lapokhoz

A krémhez

Összesen 7008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A barna lapokhoz

A krémhez

Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    493.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    228 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7334.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2056 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    2817 mg
  • Nátrium
    2068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.3 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 7008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A barna lapokhoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát sütünk a következő módon (ez lesz a sütemény közepe): a tojások fehérjét habbá verjük, amikor már jó kemény beleszórjuk a cukrot, és tovább verjük.
  2. Amikor ezzel is jó keményre vertük, akkor kettesével hozzáadjuk a tojások sárgáját óvastosan. Kézi habverőt veszünk elő, és a többi műveletet azzal végezzük, óvastosan forgatva.
  3. A lisztet összekeverjük 1/2 csomag sütőporral, és a masszára szórjuk kb. két részletben, és a habverővel óvatosan, hogy a hab ne törjön, összekeverjük.
  4. Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bevont tepsiben sütjük tűpróbáig. Először 6-os, majd 4-es fokozaton. Ha már a tűn nem marad massza és szép világosbarna mindenütt, akkor a tepsiből a deszkára borítjuk.

A barna lapokhoz

  1. Az alapanyagokat összedolgozzuk, kétfelé vesszük, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A piskótás tepsi hátoldalát bezsírozzuk, belisztezzük és ezen sütjük a lapokat. Rövid ideig szabad csak sütni, még puhán ki lehet venni.

A krémhez

  1. A tejet a liszttel és 4 evőkanál cukorral sűrű krémmé főzünk. A margarint 2 vaníliás cukorral habosra keverjük. A krémmel összekeverjük, és ezzel töltjük a lapokat.
  2. Az összeállítás menete a következő: alul barna lap, a közepén piskóta, felül barna lap, köztük a krém. A tetejét porcukorral hintjük, vagy csokoládéval leöntjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 2397
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 16.

Ajánló

Szalakáli helyett sütőporral is el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseh krémes (vendégváró)
Csányi Ica emlékére 22 recept

Hozzávalók

A piskótához

A barna lapokhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...