Cseh krémes (vendégváró)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csányi Ica emlékére
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 33% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A barna lapokhoz
-
31g finomliszt114 kcal
-
6g sertészsír56 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g szalalkáli0 kcal
-
0 kcal
-
4g tej2 kcal
A krémhez
-
50g tej28 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
10 kcal
Összesen
875
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 33% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
A barna lapokhoz
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g szalalkáli0 kcal
-
0 kcal
-
30g tej17 kcal
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
500g margarin3585 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
7008
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 33% Zsír
A piskótához
-
16.9g tojás21 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
A barna lapokhoz
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
2.6g sertészsír23 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.3g szalalkáli0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g tej1 kcal
A krémhez
-
20.5g tej11 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
25.6g margarin183 kcal
-
4 kcal
Összesen
358
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 916.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 570 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 538 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
875
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.5 g
Zsír
-
Összesen 493.7 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 228 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 134 g
-
Koleszterin 1128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7334.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 2056 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 2817 mg
-
Nátrium 2068 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 552.3 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 352.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4560 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 467 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 4305 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3050 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1533 micro
Összesen
7008
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
358
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek finomliszt
-
6 ek cukor
-
1.5 csomag sütőpor
A barna lapokhoz
-
25 dkg finomliszt
-
5 dkg sertészsír
-
10 dkg cukor
-
3 ek tej
A krémhez
-
4 dl tej
-
4 ek finomliszt
-
4 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A piskótához
- Piskótát sütünk a következő módon (ez lesz a sütemény közepe): a tojások fehérjét habbá verjük, amikor már jó kemény beleszórjuk a cukrot, és tovább verjük.
- Amikor ezzel is jó keményre vertük, akkor kettesével hozzáadjuk a tojások sárgáját óvastosan. Kézi habverőt veszünk elő, és a többi műveletet azzal végezzük, óvastosan forgatva.
- A lisztet összekeverjük 1/2 csomag sütőporral, és a masszára szórjuk kb. két részletben, és a habverővel óvatosan, hogy a hab ne törjön, összekeverjük.
- Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bevont tepsiben sütjük tűpróbáig. Először 6-os, majd 4-es fokozaton. Ha már a tűn nem marad massza és szép világosbarna mindenütt, akkor a tepsiből a deszkára borítjuk.
A barna lapokhoz
- Az alapanyagokat összedolgozzuk, kétfelé vesszük, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A piskótás tepsi hátoldalát bezsírozzuk, belisztezzük és ezen sütjük a lapokat. Rövid ideig szabad csak sütni, még puhán ki lehet venni.
A krémhez
- A tejet a liszttel és 4 evőkanál cukorral sűrű krémmé főzünk. A margarint 2 vaníliás cukorral habosra keverjük. A krémmel összekeverjük, és ezzel töltjük a lapokat.
- Az összeállítás menete a következő: alul barna lap, a közepén piskóta, felül barna lap, köztük a krém. A tetejét porcukorral hintjük, vagy csokoládéval leöntjük.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 2397
- Feltöltés dátuma: 2022. június 16.
Ajánló
Szalakáli helyett sütőporral is el lehet készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
Csányi Ica emlékére
22 recept