r
Nosalty Logó

Cseh krémes Lilalicsi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lilalicsi
Cseh krémes Lilalicsi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

1984
Kalória
26.5g
Fehérje
206.3g
Szénhidrátok
115g
Zsír
75.7g
Víz
310g
Koleszterin
6.3g
Rost
96.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1984 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 7939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1778.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1984 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    460.1 g
  • Telített zsírsav
    239 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7114.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    2491 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2423 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.1 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    302.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 7939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat összekeverjük, jól meggyúrjuk, három felé osztjuk.
  2. Egy tepsi hátlapján, egyenként kisütjük a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elkészül. Vigyázat, könnyen törik! Érdemes a meleg lapokat tiszta konyharuhára borítani, majd felhasználásig betakarni.

Krém

  1. A hét evőkanál lisztet, 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztes masszát, és alacsony tűzön, sűrűre főzzük. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a vajat, a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt tejes krémet hozzáadva, csomómentesre keverjük.
  3. Az elkészült krémet kétfelé osztjuk, az egyik felébe teszünk 2 csomag vaníliás cukrot és a fél citrom levét. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.
  4. Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük.
  5. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x38

Rendkívül finom sütemény, aminek a receptjét még anyósomtól tanultam. A legfinomabb, legpuhább és a legkedveltebb sütemény az asztalunkon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!