r
Nosalty Logó

Crema de calabaza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Crema de calabaza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1920 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 63 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1997 micro
  • β-karotin
    8068 micro
  • β-crypt
    4904 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4685.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2093.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5825 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    11981 micro
  • β-karotin
    48407 micro
  • β-crypt
    29424 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 1920 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    394 micro
  • β-karotin
    1592 micro
  • β-crypt
    968 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A sütőtököt félbevágjuk, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
  2. A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a hússal együtt egy nagy lábasban feltesszük főni azokat.
  3. Hozzáadjuk a paprikát és az oregánót. Kis lángon, lassan főzzük a levest kb. 40 percig. Szükség esetén a vizet pótoljuk.
  4. 40 perc után a húst eltávolítjuk, félretesszük. Használjuk fel a következő fogáshoz.
  5. Egy óra elteltével a sütőtökből kanalazzuk ki a húst, és tegyük a levesbe. Adjuk a leveshez a 2 dl tejet. A lábast vegyük le a tűzről, és a tartalmát pépesítsük botmixerrel. Amint ezzel kész vagyunk, a lábast tegyük vissza a tűzre.
  6. Legvégül ízesítsük a levest sóval és borssal, esetleg még egy csipetnyi oregánóval.
  7. A meleg levest tálaljuk pirítóssal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22590
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Ajánló

Az ősz beálltával készítsünk el egy nagyobb adag sütőtök pürét. Így lerövidül a főzési idő. Csak előkapjuk a fagyasztóból a kiporciózott sütőtököt, és indulhat a főzés/sütés.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a spanyol levesnek a receptje szintén az 500 mediterrén étel c. könyvből származik. A legfontosabb számomra, hogy a szezonnak megfelelően mindig idény zöldségekből főzzek. A sütőtök ezért sokszor kerül a tányérra, fazékba. Igyekszem olyan recepteket találni, amelyekkel bizonyíthatom, hogy ebből az alapanyagból is lehet igen izgalmas fogásokat készíteni. Az is fontos, hogy túllépjek a sütőben sült tök verzión. Ez a leves igencsak túllép ezen különleges ízvilágával. A húst elhagyhatjuk, de érdemes kipróbálni azzal is.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...