r
Nosalty Logó

Citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buktakukta
Citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 547 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 547 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5483.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702.1 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    423 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 3281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a búzadarával és a sütőporral, csipet sóval.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a joghurtot és a citrom levét, reszelt héját is hozzáadjuk.
  3. Fokozatosan hozzáadagoljuk az összes lisztet.
  4. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük kb. 35 perc alatt.
  6. Mikor kezd hűlni, kettévágjuk a lapot.
  7. Felkarikázott kiviszeleteket teszünk az alsó lapra, de nem szorosan egymás mellé, mert akkor nem fog összeragadni a két lap később.
  8. A citromok kifacsart levét a cukorral egy edényben felforraljuk.
  9. Közben 1 dl vízben a pudingport csomómentesen elkeverjük.
  10. Hozzáöntjük a pudingot a citromos sziruphoz, és mikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről.
  11. Ráöntjük a kivis lapra, szépen elsimítjuk egyenletesen, majd rögtön ráhelyezzük a sütemény felső részét is.
  12. Hűtőben jól lehűtjük, és úgy tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14549
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 14.

Ajánló

Nagy kánikulában kiváló hűsítő desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromtorta
Buktakukta 8 recept

Hasonlít a görög citromosra,de így pudingal és kiwivel töltve más egy kicsit.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...