Citromos zöldborsóleves csirkemájjal és kapros krumpligombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
100g zöldborsó81 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
44g csirkemáj52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
14 kcal
-
300g víz0 kcal
Kapros krumpligombóc
-
40g burgonya23 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
36g kapor15 kcal
Összesen
309
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
500g zöldborsó405 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
220g csirkemáj262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
71 kcal
-
1500g víz0 kcal
Kapros krumpligombóc
-
200g burgonya116 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
180g kapor77 kcal
Összesen
1542
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
14.7g zöldborsó12 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
13.5g újhagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
6.5g csirkemáj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
44.1g víz0 kcal
Kapros krumpligombóc
-
5.9g burgonya3 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5.3g kapor2 kcal
Összesen
45
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 770.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 559.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1949 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 1503 micro
-
α-karotin 1016 micro
-
β-karotin 3173 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 18 micro
-
Lut-zea 3232 micro
Összesen
309
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 91.5 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1004 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3850.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 879 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 448 mg
-
Foszfor 1713 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 2795.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9746 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 499 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 720 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2158 micro
-
Kolin: 772 mg
-
Retinol - A vitamin: 7517 micro
-
α-karotin 5080 micro
-
β-karotin 15866 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 89 micro
-
Lut-zea 16160 micro
Összesen
1542
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 475 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
Leves
-
500 g zöldborsó
-
2 db sárgarépa
-
5 közepes db újhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 db csirkemáj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 teáskanál ételízesítő
-
30 g vaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
1.5 l víz
Kapros krumpligombóc
-
2 csipet só
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
Leves
- A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az újhagymát vékonyan karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra.
- A vajat és az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, majd pár perc múlva a sárgarépát, és kezdjük el párolni.
- Pár perc után adjuk hozzá a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát, szórjuk meg az ételízesítővel, ízlés szerint őrölt borssal, és pároljuk tovább még pár percig.
- Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, és facsarjunk hozzá citromlevet, majd addig főzzük, hogy a sárgarépa megpuhuljon.
- Ezután tegyük bele a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, ha szükséges, ízesítsünk utána, és főzzük kb. 10 percig, majd tegyük bele a krumpligombócot.
Kapros krumpligombóc
- A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
- Amikor puhára főtt, szűrjük le, majd villával alaposan törjük össze, és hűtsük ki egészen.
- Ezután adjunk hozzá pár kanál lisztet, az apróra vágott kaprot, a tojást, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és gyúrjuk össze. (gyúrás közben, ha szükséges, adjunk hozzá még lisztet, hogy egy könnyen formázható tésztát kapjunk)
- Az összegyúrt tésztából ezután nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd tegyük bele a levesbe, várjuk meg, még feljön a tetejére, és főzzük még pár percig.
- Amikor a leves készre főtt, kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor még citromlével ízesítsük, hogy kellően savanykás legyen.
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4702
- Feltöltés dátuma: 2021. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept