r
Nosalty Logó

Citromos zöldborsóleves csirkemájjal és kapros krumpligombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Citromos zöldborsóleves csirkemájjal és kapros krumpligombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Kapros krumpligombóc

Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Kapros krumpligombóc

Összesen 1542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Kapros krumpligombóc

Összesen 45 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1503 micro
  • α-karotin
    1016 micro
  • β-karotin
    3173 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    3232 micro
Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3850.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2795.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9746 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    499 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    720 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2158 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7517 micro
  • α-karotin
    5080 micro
  • β-karotin
    15866 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    16160 micro
Összesen 1542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Leves

Kapros krumpligombóc

Elkészítés

Leves

  1. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az újhagymát vékonyan karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra.
  2. A vajat és az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, majd pár perc múlva a sárgarépát, és kezdjük el párolni.
  3. Pár perc után adjuk hozzá a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát, szórjuk meg az ételízesítővel, ízlés szerint őrölt borssal, és pároljuk tovább még pár percig.
  4. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, és facsarjunk hozzá citromlevet, majd addig főzzük, hogy a sárgarépa megpuhuljon.
  5. Ezután tegyük bele a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, ha szükséges, ízesítsünk utána, és főzzük kb. 10 percig, majd tegyük bele a krumpligombócot.

Kapros krumpligombóc

  1. A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
  2. Amikor puhára főtt, szűrjük le, majd villával alaposan törjük össze, és hűtsük ki egészen.
  3. Ezután adjunk hozzá pár kanál lisztet, az apróra vágott kaprot, a tojást, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és gyúrjuk össze. (gyúrás közben, ha szükséges, adjunk hozzá még lisztet, hogy egy könnyen formázható tésztát kapjunk)
  4. Az összegyúrt tésztából ezután nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd tegyük bele a levesbe, várjuk meg, még feljön a tetejére, és főzzük még pár percig.
  5. Amikor a leves készre főtt, kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor még citromlével ízesítsük, hogy kellően savanykás legyen.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4702
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Leves

Kapros krumpligombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...