r
Nosalty Logó

Citromos túrótorta IvecC25 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos túrótorta IvecC25 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Túrókrém

Betöltés

Díszítés

Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Túrókrém

Betöltés

Díszítés

Összesen 6130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Túrókrém

Betöltés

Díszítés

Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    375 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.2 g
  • Cink
    785 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    606 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 6130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Vajkrém

Túrókrém

Betöltés

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáit keverjük el a cukor negyedével és a citromlével.
  2. A fehérjét verjük fel kemény habbá a többi cukorral.
  3. A fehérjéből tegyünk át egy fakanálnyit a sárgájába, keverjük el, majd adjuk hozzá a sárgájás masszát a többi fehérjéhez. Nagy, óvatos mozdulatokkal keverjük el.
  4. A lisztet szitáljuk bele, és szintén nagy mozdulatokkal forgassuk bele.
  5. Vajazott-lisztezett vagy sütőpapíros, kisebb tortakarikában süssük meg 180°C-on kb. 20 perc alatt, de ellenőrizzük le villával, hogy nem ragacsos-e még. Mindenképpen tepsin tegyük be a tortaformát, mert mikor megsült, le kell lisztezni a piskóta tetejét, és átfordítani a forró tepsire. Mikor hűlt, vágjuk ki, és hűtsük ki teljesen. Kihűlés után szeljük fel 3 részre.

Vajkrém

  1. A lisztet keverjük el kicsi tejjel, a többi tejet forraljuk fel, majd sűrítsük be a lisztes masszával. Hűtsük ki.
  2. A vajat habosítsuk ki a porcukorral, majd keverjük hozzá a kihűlt pudingot és a citromlevet.

Túrókrém

  1. A túrót kezdjük el keverni robotgéppel, majd mehet bele a vaj, a búzadara, a porcukor és a citromok leve. A citromot ne tegyük bele egyszerre mind, mert ízlésfüggő, ki mennyire szereti savanykásan.

Betöltés

  1. A vajkrémből tegyünk egy kis részt habzsákba, és mind a két rétegnél nyomjunk a piskótára kívül egy vajkrémkört, majd a közepébe mehet a túrókrém.
  2. Oldalát, tetejét vonjuk be vajkrémmel, és hűtsük ki alaposan.

Díszítés

  1. A marcipánokat színezzük be tetszés szerint, lehetőleg paszta vagy por állagú festékkel. Beburkoljuk sárga marcipánnal, és ráhelyezünk két piros szív alakot, illetve körbetekerjük egy marcipánszalaggal, aminek a két végét masnival fogjuk össze.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 861
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, hűsítő, savanykás, nyári torta recept. 

Hozzávalók

Piskóta

Vajkrém

Túrókrém

Betöltés

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...