Citromos túrótorta IvecC25 konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
34g tojás43 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Vajkrém
-
16g vaj112 kcal
-
16g porcukor60 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
16g tej9 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Túrókrém
Betöltés
-
38g marcipán173 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
Összesen
765
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Vajkrém
-
125g vaj896 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
125g tej70 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Túrókrém
-
300g tehéntúró441 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
48g búzadara173 kcal
-
80g citromlé18 kcal
Betöltés
-
300g marcipán1386 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
Összesen
6130
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
15g tojás19 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
Vajkrém
-
6.8g vaj49 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
Túrókrém
-
16.4g tehéntúró24 kcal
-
10.9g vaj78 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
2.6g búzadara9 kcal
-
4.4g citromlé1 kcal
Betöltés
-
16.4g marcipán76 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
Összesen
334
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.7 g
-
Cink 98 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
765
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.7 g
Zsír
-
Összesen 375 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1599 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4173.2 g
-
Cink 785 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 630 mg
-
Vas 606 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 1336 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 31 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 559 g
-
Cukor 415 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 558.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2610 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 75 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 361 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 789 mg
-
Retinol - A vitamin: 2568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 514 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1253 micro
Összesen
6130
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.3 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
334
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
5 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
1 ek citromlé
Vajkrém
-
12.5 dkg vaj
-
12.5 dkg porcukor
-
2 dkg finomliszt
-
1.3 dl tej
-
1 ek citromlé
Túrókrém
Betöltés
-
30 dkg marcipán
-
1 kávéskanál ételfesték
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- A tojások sárgáit keverjük el a cukor negyedével és a citromlével.
- A fehérjét verjük fel kemény habbá a többi cukorral.
- A fehérjéből tegyünk át egy fakanálnyit a sárgájába, keverjük el, majd adjuk hozzá a sárgájás masszát a többi fehérjéhez. Nagy, óvatos mozdulatokkal keverjük el.
- A lisztet szitáljuk bele, és szintén nagy mozdulatokkal forgassuk bele.
- Vajazott-lisztezett vagy sütőpapíros, kisebb tortakarikában süssük meg 180°C-on kb. 20 perc alatt, de ellenőrizzük le villával, hogy nem ragacsos-e még. Mindenképpen tepsin tegyük be a tortaformát, mert mikor megsült, le kell lisztezni a piskóta tetejét, és átfordítani a forró tepsire. Mikor hűlt, vágjuk ki, és hűtsük ki teljesen. Kihűlés után szeljük fel 3 részre.
Vajkrém
- A lisztet keverjük el kicsi tejjel, a többi tejet forraljuk fel, majd sűrítsük be a lisztes masszával. Hűtsük ki.
- A vajat habosítsuk ki a porcukorral, majd keverjük hozzá a kihűlt pudingot és a citromlevet.
Túrókrém
- A túrót kezdjük el keverni robotgéppel, majd mehet bele a vaj, a búzadara, a porcukor és a citromok leve. A citromot ne tegyük bele egyszerre mind, mert ízlésfüggő, ki mennyire szereti savanykásan.
Betöltés
- A vajkrémből tegyünk egy kis részt habzsákba, és mind a két rétegnél nyomjunk a piskótára kívül egy vajkrémkört, majd a közepébe mehet a túrókrém.
- Oldalát, tetejét vonjuk be vajkrémmel, és hűtsük ki alaposan.
Díszítés
- A marcipánokat színezzük be tetszés szerint, lehetőleg paszta vagy por állagú festékkel. Beburkoljuk sárga marcipánnal, és ráhelyezünk két piros szív alakot, illetve körbetekerjük egy marcipánszalaggal, aminek a két végét masnival fogjuk össze.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 861
- Feltöltés dátuma: 2017. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egyszerű, hűsítő, savanykás, nyári torta recept.