r
Nosalty Logó

Citromos torta (tej-, és tojásmentes)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
anikax
Citromos torta (tej-, és tojásmentes)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    318.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4109.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1006 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1770 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.7 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 6360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 4 részre osztjuk.
  2. A 4 kis cipót egyenként vékonyra kinyújtjuk.
  3. 2-2 lapot baracklekvárral összeragasztunk és közepes tűznél (kb 180 fok) világos rózsaszínűre sütünk.
  4. Amíg a tésztánk sül és hűl, elkészítjük a krémet, mellyel a kisült lapokat töltjük.
  5. Krém készítése:
  6. Összekeverjük a zabtejet és a vizet.
  7. A pudingport ebben az előírásának megfeleően elkészítjük, ha nem kapunk citromos pudingport, akkor vaníliásat használunk helyette.
  8. Amikor már majdnem kész, keverjük bele a citromlevet és a 1/2 citrom reszelt héját.
  9. Amíg a puding hűl, robotgéppel simára keverjük a margarint és a porcukrot. (Akkor jó, amikor már nem recseg benne a cukor.)
  10. Amint kihűlt a puding, belekeverjük a margarinos krémbe és az elkészült, kisült, lekváros tortalapok közé töltjük.
  11. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát is, tetejére porcukrot szitálunk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 34103
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept is egyike Nagymamám remek sütijeinek. Természetesen kicsit átalakítva, hogy lánykám is ehesse. Leírom, hogy miben tértem el az eredetitől, mert többen kérték már tőlem. Az eredeti receptben a keményítő helyett 1db tojás sárgája szerepel a tészta hozzávalóinál. A krém annyiban tér el a leírt recepttől, hogy nincs benne pudingpor. Helyette a megmaradt tojásfehérjét felverjük kemény habbá és a jól kidolgozott vajas krémhez adjuk óvatosan, hogy ne törjük nagyon össze. A tapasztalat azt mutatja, hogy az én változatom kelendőbb a családban, mint az eredeti. Érdemes mindkettőt kipróbálni!  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...