Citromos torta (tej-, és tojásmentes)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
anikax
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
38g sertészsír338 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
7 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g zabtej2 kcal
-
4g víz0 kcal
-
70 kcal
A krémhez
Összesen
1591
kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
29 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g zabtej9 kcal
-
16g víz0 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A krémhez
Összesen
6360
kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
27.8g finomliszt101 kcal
-
8.3g sertészsír75 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.4g kukoricakeményítő2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.1g zabtej0 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
5.6g sárgabaracklekvár15 kcal
A krémhez
Összesen
353
kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 79.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1027.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.4 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 96.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
1591
kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 318.7 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4109.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 1006 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1770 mg
-
Nátrium 1010 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 821.7 g
-
Cukor 351 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 385.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1638 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 153 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 1536 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1221 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
6360
kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
353
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
150 g sertészsír
-
100 g cukor
-
1 csomag sütőpor
-
0.5 evőkanál kukoricakeményítő
-
20 ml zabtej
-
2 ek víz
-
10 dkg sárgabaracklekvár
A krémhez
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 4 részre osztjuk.
- A 4 kis cipót egyenként vékonyra kinyújtjuk.
- 2-2 lapot baracklekvárral összeragasztunk és közepes tűznél (kb 180 fok) világos rózsaszínűre sütünk.
- Amíg a tésztánk sül és hűl, elkészítjük a krémet, mellyel a kisült lapokat töltjük.
- Krém készítése:
- Összekeverjük a zabtejet és a vizet.
- A pudingport ebben az előírásának megfeleően elkészítjük, ha nem kapunk citromos pudingport, akkor vaníliásat használunk helyette.
- Amikor már majdnem kész, keverjük bele a citromlevet és a 1/2 citrom reszelt héját.
- Amíg a puding hűl, robotgéppel simára keverjük a margarint és a porcukrot. (Akkor jó, amikor már nem recseg benne a cukor.)
- Amint kihűlt a puding, belekeverjük a margarinos krémbe és az elkészült, kisült, lekváros tortalapok közé töltjük.
- A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát is, tetejére porcukrot szitálunk.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 34091
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
anikax
14 recept
Ez a recept is egyike Nagymamám remek sütijeinek. Természetesen kicsit átalakítva, hogy lánykám is ehesse. Leírom, hogy miben tértem el az eredetitől, mert többen kérték már tőlem. Az eredeti receptben a keményítő helyett 1db tojás sárgája szerepel a tészta hozzávalóinál. A krém annyiban tér el a leírt recepttől, hogy nincs benne pudingpor. Helyette a megmaradt tojásfehérjét felverjük kemény habbá és a jól kidolgozott vajas krémhez adjuk óvatosan, hogy ne törjük nagyon össze. A tapasztalat azt mutatja, hogy az én változatom kelendőbb a családban, mint az eredeti. Érdemes mindkettőt kipróbálni!