r
Nosalty Logó

Citromos tejszínes túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Citromos tejszínes túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
190 °C
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3729 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.5 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1907 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 3729 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát, és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A citromízűpudingport a hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük.(Ha nincs citromízű pudingporunk, akkor vaníliást is használhatunk. Ez esetben keverjük bele egy citrom levét.) A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, akkor keverjük a krémbe.
  3. A tejszínt ( én hulalával készítettem) kemény habbá felverünk, majd a dermedő krémbe keverjük.
  4. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. A citromot vékony szeletekre vágjuk, és díszítjük vele a tortát. Ezután a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészített, színtelen tortazselével leöntjük. Egy-két citromfű levéllel is díszíthetjük a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13403
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A citromos süteményeket, tortákat annyira nem kedveljük, de ezt annyira jó receptnek találtam, hogy meg kellett sütnöm. Nem is bántam meg, nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...