Citromos-tárkonyos sertésraguleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Magdolna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
83g sertéshús138 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
17g eperlevél tészta62 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
24 kcal
-
3g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
366
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g sertéshús830 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g zöldbab82 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
100g eperlevél tészta371 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
18g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
2186
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
12.3g sertéshús20 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
7.4g zöldbab2 kcal
-
2.5g zöldborsó2 kcal
-
5.9g sárgarépa2 kcal
-
2.2g fehérrépa1 kcal
-
3.9g zeller1 kcal
-
4.4g karalábé1 kcal
-
2.1g citrom0 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
2.5g eperlevél tészta9 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
49g víz0 kcal
Összesen
52
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1840.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 1284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 571.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1272 micro
-
β-karotin 3205 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
366
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.5 g
Zsír
-
Összesen 100.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11045.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 665 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 2009 mg
-
Nátrium 7704 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 3426.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2175 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 546 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 7630 micro
-
β-karotin 19228 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 4749 micro
Összesen
2186
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 187 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
30 dkg zöldbab
-
10 dkg zöldborsó
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
0.5 db citrom
-
2 dl tejföl
-
100 g eperlevél tészta
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 l víz
Elkészítés
- A húst megmossuk, feldaraboljuk kisebb kockákra. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és 2 ek. forró olajban üvegesre pároljuk. Beleforgatjuk a húst, és addig keverjük folyamatosan, amíg megfehéredik. Megszórjuk pirospaprikával és borssal. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk 1 tk sóval, és forrástól számítva, időnként megkeverve közepes lángon, fedő alatt 25-30 percig főzzük.
- Amíg a hús fő, megpucoljuk a zöldségeket. A sárgarépát és a fehérrépát vékony karikákra vágjuk. A zellert és a karalábét egészben hagyjuk. A zöldbabot (ha nem üveges vagy mirelit) néhány cm-es darabokra vágjuk. A citromot vékonyan felkarikázzuk.
- Miután a hús főtt 25-30 percig, hozzáadjuk a zöldségeket (ha üveges babot vettünk, annak a levét is hozzátehetjük). Felöntjük vízzel, megsózzuk, petrezselyemmel és tárkonnyal fűszerezzük. Beletesszük a citromkarikákat.
- Újraforrástól számítva további kb. 25-30 percig főzzük lefedve lassú tűzön, időnként megkavarva. Ha a víz túlságosan lefőtt, pótoljuk. Amikor a zöldség megpuhult, apró levestésztát (pl. eperlevél) teszünk bele. Néhány percig főzzük, amíg a tészta is megpuhul. Közben egy kis merőkanál levet kiveszünk belőle, összekeverjük a tejföllel, amit a végén beleöntünk a levesbe, és ezzel még pár percig forraljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4864
- Feltöltés dátuma: 2019. június 20.
Ajánló
Melegen tálaljuk. Savanykás íze miatt nyáron is jólesik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Magdolna
4 recept
Nagyon szeretem a savanykás ízű raguleveseket, és elhatároztam, hogy végre én is főzök egyszer. Megnéztem több receptet is, aztán összeraktam a sajátomat. Bár eddig még soha nem csináltam kétszer ugyanúgy, nagyjából ez a kiindulási alap.