r
Nosalty Logó

Citromos-tárkonyos sertésraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Magdolna
Citromos-tárkonyos sertésraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1272 micro
  • β-karotin
    3205 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11045.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    7704 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    3426.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    7630 micro
  • β-karotin
    19228 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4749 micro
Összesen 2186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, feldaraboljuk kisebb kockákra. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és 2 ek. forró olajban üvegesre pároljuk. Beleforgatjuk a húst, és addig keverjük folyamatosan, amíg megfehéredik. Megszórjuk pirospaprikával és borssal. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk 1 tk sóval, és forrástól számítva, időnként megkeverve közepes lángon, fedő alatt 25-30 percig főzzük.
  2. Amíg a hús fő, megpucoljuk a zöldségeket. A sárgarépát és a fehérrépát vékony karikákra vágjuk. A zellert és a karalábét egészben hagyjuk. A zöldbabot (ha nem üveges vagy mirelit) néhány cm-es darabokra vágjuk. A citromot vékonyan felkarikázzuk.
  3. Miután a hús főtt 25-30 percig, hozzáadjuk a zöldségeket (ha üveges babot vettünk, annak a levét is hozzátehetjük). Felöntjük vízzel, megsózzuk, petrezselyemmel és tárkonnyal fűszerezzük. Beletesszük a citromkarikákat.
  4. Újraforrástól számítva további kb. 25-30 percig főzzük lefedve lassú tűzön, időnként megkavarva. Ha a víz túlságosan lefőtt, pótoljuk. Amikor a zöldség megpuhult, apró levestésztát (pl. eperlevél) teszünk bele. Néhány percig főzzük, amíg a tészta is megpuhul. Közben egy kis merőkanál levet kiveszünk belőle, összekeverjük a tejföllel, amit a végén beleöntünk a levesbe, és ezzel még pár percig forraljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4864
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 20.

Ajánló

Melegen tálaljuk. Savanykás íze miatt nyáron is jólesik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-tárkonyos sertésraguleves
Magdolna 4 recept

Nagyon szeretem a savanykás ízű raguleveseket, és elhatároztam, hogy végre én is főzök egyszer. Megnéztem több receptet is, aztán összeraktam a sajátomat. Bár eddig még soha nem csináltam kétszer ugyanúgy, nagyjából ez a kiindulási alap.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...