r
Nosalty Logó

Citromos polenta-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Citromos polenta-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

24 cm-es piteformához

​Tetejére

Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

24 cm-es piteformához

​Tetejére

Összesen 2828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

24 cm-es piteformához

​Tetejére

Összesen 221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2578.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1079 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 2828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

24 cm-es piteformához

​Tetejére

Elkészítés

24 cm-es piteformához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a forma alját kibéleljük sütőpapírral.
  2. Egy tálba szitáljuk a sima lisztet a sütőporral, belekeverjük a polentát.
  3. A tojásokat, a tojásfehérjét a cukorral pár perc alatt habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket, a citromhéjat, citromlét, joghurtot, olajat, és alaposan elkeverjük.
  4. A formába öntjük a masszát, és 30 perc alatt készre sütjük. Ha megreped a teteje, akkor már biztosan jó, de tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Ha kihűlt, borítsuk ki a formából, friss eperrel, reszelt citromhéjjal, porcukorral megszórva, vaníliaöntettel lelocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8863
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Ajánló

Tálaljuk vaníliasodóval, friss bogyós gyümölcsökkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos polenta-torta
Szofika 104 recept

Számomra a tökéletes sütemény, torta ismérvei, tartalma: citrom, friss gyümölcs, könnyű, kellemes textúrájú tészta, semmi csömörség. Ez a torta tökéletesen megfelel ezen kritériumoknak. További képek a blogomon láthatók.

Hozzávalók

24 cm-es piteformához

​Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...